Amsterdam: Restaurant Golden Temple
Vorige week zaterdag hadden we een weekendje Amsterdam gepland staan. Behalve afscheid nemen van "onze kroeg" waar we tig jaar geleden kwamen en elkaar ontmoet hebben en welke nu gaat sluiten ook even wat winkels bezoeken die we hier in het noorden niet hebben.
Hoe erg is het als je naar Amsterdam gaat en je alleen maar met eetbare dingen terug komt :-)) best wel vegan food obsessed volgens mij, maar ach er zijn ergere dingen denken ik maar zo. Gezonde vredelievende hobby toch ?
Bij Marqt kocht ik wat producten van Vleeschsmakers , ik vond het qua structuur erg op de producten van de Vegetarische Slager lijken, al vind ik de kruiden van de shoarma bij de Vegetarische Slager lekkerder. De producten zijn echter wel wat goedkoper dan de Vegetarische Slager, dat is een groot pluspunt!
Vreemd alleen dat ik de shoarma en de teriyaki niet op hun website terug vind?
Bij Marqt kocht ik ook nog een lekkere kruiden olijfolie, bouillons, wat snacks en...Tony's Chocolonely Pure Chocolade met Hazalnoten! Dat is toch wel lastig te vinden en deze is lekker... maar helaas limited edition, dus de hele voorraad van Marqt meegenomen (er lagen er maar 3 ;-)).
In de Leidsestraat hebben we Eichholtz delicatessen bezocht. Deze kleine winkel staat propvol met typische Engelse en Amerikaanse producten. Daar vond ik liquid smoke, ditmaal heb ik de variant 'mesquite' meegenomen, ik ben erg benieuwd. Ook Hot Sauce met garlic & chipotle meegenomen en toevallig zag ik Old Bay kruiden staan. Ik kan dus weer even voort...
Wanneer we in Amsterdam komen, eten we eigenlijk altijd bij Restaurant Golden Temple. Eigenlijk hoeven we nooit te reserveren en is er meestal vrij rustig. Maar ditmaal was het er propvol en was ik blij een tafeltje te hebben gereserveerd.
Dat ze het niet gewend zijn druk te hebben was ook helaas te merken aan het personeel. Het was dat we wisten hoe lekker het eten was en ook omdat je als vegan niet snel even naar de buren stapt dat we ons geduld bleven bewaren. Maar ik vind het niet heel netjes als je na 45 minuten wachten op je voorgerecht wordt gevraagd of je misschien nog voor een dessert wilt gaan, dat je eten eerst naar je buur-tafel wordt gebracht, de rekening dan ook nog met die tafel is gemixt en er een aantal mensen zijn weggelopen omdat ze niet zijn geholpen.
Maar.. het eten was weer heerlijk, gezond en het is er niet duur. Met je NVV ledenpas krijg je overigens ook nog eens 15% korting.
Ze schenken er geen alcohol, maar als je eenmaal het drankje Red Gold hebt geproefd dan is dat ook niet meer nodig. Dit is een ijsthee gebrouwen uit hibiscus, rozenbottels, gember, citroensap en ruwe suiker. Het liefst zou ik hier een paar flessen van mee naar huis nemen, of het recept te weten komen :-))
Rick had de Temple Sunset met sinaasappelsap, mango en frambozen.
Helaas geen foto van het voorgerecht, een focaccia met ui, kruiden en knoflook. Tegen de tijd dat we die namelijk kregen viel ik zowat om van de trek en was deze al op voordat ik het doorhad. Maar deze wil ik zeker zelfs eens proberen te maken.
We hadden beide gekozen voor een Mezze, een sortering gerechten uit het Midden Oosten. Deze waren weer super lekker. Vooral het pindasausje over de tofu broccoli kebab is echt zalig. Rick had één extra gerecht en een ander gerecht in plaats van de aubergine curry die ik had.
Als toetje hadden we keuze uit de enige twee taarten die nog over waren. Ik weet niet meer precies wat het was, maar de roze-rode was met rode vruchten en de groene met limoen en kokos. Beide raw en vegan. Alleen is het dan wel jammer dat er een swirl honing bij wordt gegeven :-(
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten