Wat doe je met een cake die je te lang hebt door gebakken waardoor deze te droog is en de visite al snel komt en je geen tijd hebt om het over te doen? Dan maak je er mini cakejes van!
Ik had nog aardbeien in de vriezer, een lekkere biologische aardbeienjam en ik ging aan de slag.
Het was nog lekker ook, en eigenlijk zag het er een stuk feestelijker uit dan een enkel plakje cake.
Dit kun je natuurlijk ook doen als de cake al wat ouder is geworden en je nog veel over hebt.
Aardbeien mini cakejes
Citroencake
1 biologische citroen: rasp & sap
100 ml zonnebloemolie
150 ml agavesiroop
150 sojamelk (of een andere plantaardige melk)
375 gr tarwebloem
1 zakje bakpoeder
mespuntje zout
Oven voorverwarmen op 160 °C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet deze in).
Meng in een kom de tarwemeel, bakpoeder, zout en citroenrasp.
Meng in een andere kom de citroensap, olie, sojamelk en de agavesiroop.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten , goed maar kort mengen.
Beslag in de vorm gieten en bak de cake in 45 minuten goudbruin.
Af laten koelen.
Deze cake is zo dus al erg lekker! Maar als je bv het belletje van de oven niet hebt gehoord en deze te lang erin heeft gezeten, of als je niet alles op krijgt binnen een paar dagen dan kun je het volgende doen:
Aardbeien
Balsamico azijn
Aardbeienjam
Poedersuiker
Scheutje sojamelk
Satéprikkers
Leg wat aardbeien in een schaaltje en besprenkel met balsamico azijn.
Snijd de overgebleven cake in plakken. Besmeer een kant met de aardbeienjam en leg een andere plak erop. Snijd de korsten eraf en snijd de twee plakken doormidden.(Je kan natuurlijk ook een leuk vormpje gebruiken om het uit te snijden).
Doe bij ongeveer ⅓ cup poedersuiker een scheutje sojamelk en roer goed. Bedruip de stukjes cake aan de bovenkant met dit suikermengsel. Leg op alle stukjes een aardbei en zet vast met een satéprikker.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten