Aardbeien mini cakejes

Wat doe je met een cake die je te lang hebt door gebakken waardoor deze te droog is en de visite al snel komt en je geen tijd hebt om het over te doen? Dan maak je er mini cakejes van!
Ik had nog aardbeien in de vriezer, een lekkere biologische aardbeienjam en ik ging aan de slag.
Het was nog lekker ook, en eigenlijk zag het er een stuk feestelijker uit dan een enkel plakje cake.
Dit kun je natuurlijk ook doen als de cake al wat ouder is geworden en je nog veel over hebt.



Aardbeien mini cakejes

Citroencake

1 biologische citroen: rasp & sap
100 ml zonnebloemolie
150 ml agavesiroop
150 sojamelk (of een andere plantaardige melk)
375 gr tarwebloem
1 zakje bakpoeder
mespuntje zout

Oven voorverwarmen op 160 °C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet deze in).
Meng in een kom de tarwemeel, bakpoeder, zout en citroenrasp.
Meng in een andere kom de citroensap, olie, sojamelk en de agavesiroop.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten , goed maar kort mengen.
Beslag in de vorm gieten en bak de cake in 45 minuten goudbruin.
Af laten koelen.

Deze cake is zo dus al erg lekker! Maar als je bv het belletje van de oven niet hebt gehoord en deze te lang erin heeft gezeten, of als je niet alles op krijgt binnen een paar dagen dan kun je het volgende doen:

Aardbeien
Balsamico azijn
Aardbeienjam
Poedersuiker
Scheutje sojamelk
Satéprikkers

Leg wat aardbeien in een schaaltje en besprenkel met balsamico azijn.
Snijd de overgebleven cake in plakken. Besmeer een kant met de aardbeienjam en leg een andere plak erop. Snijd de korsten eraf en snijd de twee plakken doormidden.(Je kan natuurlijk ook een leuk vormpje gebruiken om het uit te snijden).
Doe bij ongeveer  ⅓ cup poedersuiker een scheutje sojamelk en roer goed. Bedruip de stukjes cake aan de bovenkant met dit suikermengsel. Leg op alle stukjes een aardbei en zet vast met een satéprikker.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten