Zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa Chili


Zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa Chili
1 blik zwarte bonen
1 pak soja/vegangehakt
1 grote ui, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
1 jalapeño , schoon gemaakt en in stukjes
½ tl kurkuma
¼ tl kaneel
1 tl komijn
2 tl chilipoeder
1 tl smoked chipotle saus  (optioneel)
1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
1 kopje gekookte (rode) quinoa
1 blik tomatenstukjes, fijn gemalen in de blender (of 1 pak tomatensaus)
plantaardige olie

In een grote pan de uien glazig roerbakken in wat plantaardige olie. Voeg de vegan gehakt, knoflook en jalapeño toe, roer voor een paar minuten. Voeg de tomatensaus toe en vervolgens de zoete aardappel, de zwarte bonen, de quinoa en alle kruiden. Vul aan met heet water (ongeveer 2-3 cups) en laat met een deksel op de pan voor ongeveer een half uurtje staan, af en toe roeren tot de zoete aardappel zacht en gaar is.
Op smaak brengen met peper en zout.

Lekker met zelfgemaakte nacho's!






Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. wow dat ziet er super lekker uit
    en die nachos ook, heb je zin de oven of frituur gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb in een grote pan ongeveer 1 cm plantaardige olie verhit, dus gefrituurd.
    Wel echte pure mais-tortilla's gebruikt die ik bij de xenos vond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou dit koud ook nog lekker smaken ? Dan maak ik gewoon lekker veel en heb morgen nog een heerlijke koude lunch... :)
    José

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet heel veel dingen koud; wat ik over heb neem ik altijd de volgende dag mee voor lunch. Zou ik met dit gerecht ook zeker doen. Gewoon proberen :-)
      Eet smakelijk!

      Verwijderen
    2. Smaakte uitstekend inderdaad ! :-) Dat moet ik vaker doen; meer koken en dan lunch over houden. Erg lekker en supermakkelijk !

      Verwijderen