Zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa Chili
Zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa Chili
1 blik zwarte bonen
1 pak soja/vegangehakt
1 grote ui, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
1 jalapeño , schoon gemaakt en in stukjes
½ tl kurkuma
¼ tl kaneel
1 tl komijn
2 tl chilipoeder
1 tl smoked chipotle saus (optioneel)
1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
1 kopje gekookte (rode) quinoa
1 blik tomatenstukjes, fijn gemalen in de blender (of 1 pak tomatensaus)
plantaardige olie
In een grote pan de uien glazig roerbakken in wat plantaardige olie. Voeg de vegan gehakt, knoflook en jalapeño toe, roer voor een paar minuten. Voeg de tomatensaus toe en vervolgens de zoete aardappel, de zwarte bonen, de quinoa en alle kruiden. Vul aan met heet water (ongeveer 2-3 cups) en laat met een deksel op de pan voor ongeveer een half uurtje staan, af en toe roeren tot de zoete aardappel zacht en gaar is.
Op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met zelfgemaakte nacho's!
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
wow dat ziet er super lekker uit
BeantwoordenVerwijderenen die nachos ook, heb je zin de oven of frituur gemaakt?
Ik heb in een grote pan ongeveer 1 cm plantaardige olie verhit, dus gefrituurd.
BeantwoordenVerwijderenWel echte pure mais-tortilla's gebruikt die ik bij de xenos vond.
Zou dit koud ook nog lekker smaken ? Dan maak ik gewoon lekker veel en heb morgen nog een heerlijke koude lunch... :)
BeantwoordenVerwijderenJosé
Ik eet heel veel dingen koud; wat ik over heb neem ik altijd de volgende dag mee voor lunch. Zou ik met dit gerecht ook zeker doen. Gewoon proberen :-)
VerwijderenEet smakelijk!
Smaakte uitstekend inderdaad ! :-) Dat moet ik vaker doen; meer koken en dan lunch over houden. Erg lekker en supermakkelijk !
Verwijderen