Pesto van winterpostelein

Onlangs dus ontdekt bij De Keukentuin, winterpostelein en nu al een van mijn favoriete groentes. Eerder had ik er al een salade van gemaakt, maar ik wilde er ook een pesto mee maken.

De hoeveelheden heb ik niet zo nauw genomen, proef steeds of er iets meer of minder van een ingredient bij moet tot het naar wens is.

Pesto van winterpostelein
1 bos/plant winterpostelein, wortels en ½ van de stengels verwijderd
1 bakje pijnboompitten van AH, eerst nog even extra geroosterd in een droge koekenpan
1 à 1½ el edelgist
extra vierge olijfolie
zout naar smaak

Winterpostelein met de pijnboompitten in de blender/keukenmachine fijnmalen. Edelgist en een beetje zout toevoegen en beetje bij beetje de olijfolie toevoegen tot het de gewenste dikte heeft.
Eventueel nog zout toevoegen naar smaak.

Ik heb de pesto gemengd door volkoren penne, erg lekker! Erbij cherrytomaatjes die 45 minuten in de oven zijn geroosterd.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram