Vegan tapas workshop


Op 10 november gingen Pauline en ik naar Utrecht om een vegan tapas workshop te volgen. Deze werd vanuit de NVV gegeven door Daphne Wessel van Happy Herbi.
En ondanks dat de informatieve gedeelte over veganistische voeding ontbrak en er recepten werden uitgedeeld die we allemaal individueel konden gaan maken was dit wel de kans om allerlei nieuwe smaakjes te proeven.
Iedere deelnemer maakte een gerecht, maar werd uiteindelijk met z'n alle genuttigd. Er zaten zeker een paar receptjes bij die ik zelf thuis ook zal maken. Daarna zijn Pauline en ik nog even Utrecht ingedoken om daar ons welverdiende drankje op een verwarmd terras te drinken na al dat buffelen in de keuken.

De recepten staan onder de linkjes die bij de foto's vermeldt staan.Eerst de gerechten die Pauline en ik hebben gemaakt:
Links de Rauwe bietentorentjes met peterseliepesto en paprika-venkelroom Nu ik het originele recept zo zie, dan hadden we inderdaad de paprika-venkelroom veel langer moeten blenderen. Echter een blender delen met 13 mensen daar ga je je wel haasten om de blender weer af te staan aan de volgende :-)

Rechts de Albondigas (Spaanse kikkererwtenballetjes) hier was een goede pan met anti-aanbaklaag toch wel een uitkomst geweest. Het gerecht zag er niet uit, maar de smaak was zeker lekker. Deze ga ik nog eens namaken.


Bietenwalnotenworstjes, vooral de door de makers zelfbedachte-niet-meer-na-te-maken-met-geheime-ingredienten-saus was er heerlijk bij.


Links de Rice Paper Rolls, deze heb ik helaas niet kunnen proeven, deze waren op voor ik de kans had deze op te scheppen. Ze zullen dus ongetwijfeld lekker zijn geweest :-)
Rechts Linzenrolletjes, die zowel in nori vellen als in slablaadjes werd geserveerd. In het uitgevoerde recept zijn echter linzen in plaats van kikkererwten gebruikt.


Italiaanse mini quiches , hier waren de meningen geloof ik over verdeeld. Ik vond het niet verkeerd. Het zag er in ieder geval erg feestelijk uit, alhoewel het resultaat behoorlijk anders is dan het originele recept zo te zien.


Links de Gevulde champignons en rechts de Olijven/sinaasappel Tapenade
 

Links Gegrilde Aubergine Involtini (rolletjes) en rechts de heerlijke Rauwe tomatentorentjes met “Tonijn” & Pesto


Daarnaast zijn er nog de volgende lekkere gerechten gemaakt die ik niet op de foto heb:
Tortilla de patatas (Spaanse omelet)
&
Spicy Gazpacho
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen: