Vegan tapas workshop
Op 10 november gingen Pauline en ik naar Utrecht om een vegan tapas workshop te volgen. Deze werd vanuit de NVV gegeven door Daphne Wessel van Happy Herbi.
En ondanks dat de informatieve gedeelte over veganistische voeding ontbrak en er recepten werden uitgedeeld die we allemaal individueel konden gaan maken was dit wel de kans om allerlei nieuwe smaakjes te proeven.
Iedere deelnemer maakte een gerecht, maar werd uiteindelijk met z'n alle genuttigd. Er zaten zeker een paar receptjes bij die ik zelf thuis ook zal maken. Daarna zijn Pauline en ik nog even Utrecht ingedoken om daar ons welverdiende drankje op een verwarmd terras te drinken na al dat buffelen in de keuken.
De recepten staan onder de linkjes die bij de foto's vermeldt staan.
Eerst de gerechten die Pauline en ik hebben gemaakt:
Links de Rauwe bietentorentjes met peterseliepesto en paprika-venkelroom Nu ik het originele recept zo zie, dan hadden we inderdaad de paprika-venkelroom veel langer moeten blenderen. Echter een blender delen met 13 mensen daar ga je je wel haasten om de blender weer af te staan aan de volgende :-)
Rechts de Albondigas (Spaanse kikkererwtenballetjes) hier was een goede pan met anti-aanbaklaag toch wel een uitkomst geweest. Het gerecht zag er niet uit, maar de smaak was zeker lekker. Deze ga ik nog eens namaken.
Bietenwalnotenworstjes, vooral de door de makers zelfbedachte-niet-meer-na-te-maken-met-geheime-ingredienten-saus was er heerlijk bij.
Links de Rice Paper Rolls, deze heb ik helaas niet kunnen proeven, deze waren op voor ik de kans had deze op te scheppen. Ze zullen dus ongetwijfeld lekker zijn geweest :-)
Rechts Linzenrolletjes, die zowel in nori vellen als in slablaadjes werd geserveerd. In het uitgevoerde recept zijn echter linzen in plaats van kikkererwten gebruikt.
Italiaanse mini quiches , hier waren de meningen geloof ik over verdeeld. Ik vond het niet verkeerd. Het zag er in ieder geval erg feestelijk uit, alhoewel het resultaat behoorlijk anders is dan het originele recept zo te zien.
Links de Gevulde champignons en rechts de Olijven/sinaasappel Tapenade
Links Gegrilde Aubergine Involtini (rolletjes) en rechts de heerlijke Rauwe tomatentorentjes met “Tonijn” & Pesto
Daarnaast zijn er nog de volgende lekkere gerechten gemaakt die ik niet op de foto heb:
Tortilla de patatas (Spaanse omelet)
&
Spicy Gazpacho
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wat super leuk!
BeantwoordenVerwijderenWorden er vaker van die workshops gegeven?
Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Leuk zo'n workshop!
BeantwoordenVerwijderen