Queso Dip

Vorige week heb ik de Queso Dip gemaakt naar aanleiding van de video die ik zag van Miyoko Schinner. Miyoko Schinner heeft onlangs ook een geweldig kookboek uitgebracht, die bovenaan mijn verlanglijstje staat: Artisan Vegan Cheese 


Queso Dip 
1 cup in de oven gegaarde pompoen (geschild nadat deze uit de oven kwam)
¾ cup water
¾ cup ongezoete naturel sojayoghurt (sojade of provamel)
½ grote ui of 1 kleine ui, grof gesneden
4 el edelgist
1 tl zout
¼ cup rauwe cashewnoten
1 chipotle in adobo saus
3-4 el tapioca meel

Alles fijnmalen in de blender tot een zachte romige massa. Dit verhitten in een pannetje voor ongeveer 3 minuten laten koken (om de tapioca zijn werk te laten doen). Serveren met een beetje tomaten salsa.Ik vond de dip erg lekker, wel een beetje saai met alleen nacho's, de volgende keer zou ik er ook rauwkost bij eten.

Ik heb de queso geserveerd naast ons hoofdgerecht: een maistortilla bedekt met een Mexicaanse zwarte bonen mengsel, ananas, tomaat en guacamole. Een lepeltje queso op de tortilla en bonen was overigens ook erg lekker!

Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik ben helemaal gek op dat boek ;)
    Heb zelf ook al heleboel recepten uit geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen