Hazelnoot appel muffins

Deze zijn lekker!
En doordat er volkoren meel in gaat heb je een klein beetje het idee dat het nog niet eens zo slecht is wat je snoept :-)




Hazelnoot appel muffins
¾ cup volkorenmeel
2 el lijnzaad, fijngemalen
1 tl bakpoeder
½ tl kaneelpoeder
½ tl kurkuma / geelwortel
¼ tl zout
½ sojamelk (of een andere niet-zuivel melk)
3 el plantaardige olie
¼ tl vanille extract (optioneel)
⅓ cup rietsuiker
1 appel , geschild en in kleine stukjes

Topping:
¼ hazelnoten, grof gehakt
1 el rietsuiker
¼ tl kaneelpoeder
2 tl ahornsiroop


Verwarm de oven voor op 190°C.

In een mengkom de volgende ingrediënten samen voegen: meel, lijnzaad, bakpoeder, kaneel, kurkuma en zout.
In een kleinere kom vervolgens de "melk", olie, vanille extract en de rietsuiker vermengen.

Doe de stukjes appel bij de droge ingrediënten en meng goed, giet er vervolgens de natte ingrediënten bij.
Vul 6 á 7 muffin vormen met het mengsel.

Besprenkel de muffins met de hazelnoot stukjes en druk ze iets in het mengsel zodat ze goed blijven zitten. Meng de rietsuiker met de kaneel en bestrooi de muffins hiermee, vervolgens een paar druppels ahornsiroop eroverheen.

Bak voor 25 minuten, of tot een sateprikker er schoon uit komt als je erin prikt.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten