Een zeer makkelijk gerecht om te maken, en zalig om mee te nemen als lunch. Maak dus een extra grote portie zodat je wat overhoudt om de volgende dag mee te nemen :-)
Ik heb het geserveerd bij een Indiaas getinte curry (zoete aardappel, linzen, ui in een tomatensaus met garam massala) met bruine rijst en naan. Dit gerecht zal zeker vaker op het menu komen te staan.
Gekruide Indiase bloemkool en aardappeltjes
450 gram aardappels
olie om in te bakken
1 tl komijnzaadjes
1 verse groene peper, fijn gesneden
450 gram bloemkool, in kleine roosjes gescheurd
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl kurkumapoeder
½ tl zout
handje verse gehakte koriander voor garnering
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze voor ongeveer 10 minuten. Afgieten en zet apart.
In een pan/wok olie verhitten, hierin de komijnzaadjes bakken tot ze beginnen te sputteren (ong 2 minuten). Voeg de groene peper toe en roer alles 1 minuut door.
Daarna de bloemkoolroosjes erbij voegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken.
Vervolgens aardappeltjes en de kruiden (behalve de verse koriander) toevoegen en alles 7-10 minuten laten bakken tot zowel de aardappels als de bloemkool goed zijn.
Opdienen met en bestrooien met verse koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten