Dit gerecht is heerlijk tropisch in deze koude winterdagen, absoluut een aanrader, al heb ik er wel eea aan gewijzigd.
Ananas Tofu met gebakken ananasringen en geroerbakte snijmoes
1 blok tofu, geperst en in 8 triangles gesneden
3/4 cup ananas sap/siroop uit het blik
1/4 cup tamari (of sojasaus)
1 eetlepel rijstazijn
olie om in te bakken
2 theelepels van de volgende kruiden mix: (1 tl paprika poeder, 1 tl zout, 1 tl knofloopoeder, ½ tl zwarte peper, ½ tl uienpoeder, ½ tl cayennepeper, ½ tl oregano, ½ tl thijm) Het oorspronkelijke recept zegt Old Bay Seasoning, maar dat heb ik niet, en kan ik niet vinden, deze mix is daar een goede vervanger voor)
1½ cup bruine zilvervliesrijst
5 à 8 ananas ringen
2 grote bossen Groninger snijmoes (of bv snijbiet, spinazie, boerenkool etc), grof gehakt
½ cup geroosterde hazelnoten, grof gehakt
1/4 cup kokosmelk
1 el maizena & 1 el water gemengd
Oven voorverwarmen op 200C.
Om de marinade te maken het volgende mengen in een ovenschaal: ananassap/siroop, tamari, rijstazijn, 1 el olie, en een theelepel kruidenmix.
Plaats de stukjes tofu in de marinade en bak in de oven voor 20 minuten (omdraaien na 10 minuten).
Kook ondertussen de zilvervliesrijst.
In een grote pan, olie verhitten en bak hierin de ananasringen aan beide zijden tot ze mooi bruin zijn. Zet apart.
Haal de tofu uit de ovenschaal en doe de overgebleven marina de een klein pannetje. Bak de tofu in een pan met wat olie mooi bruin. Vermeng de overige marinade met de kokosmelk en de maizena (vermengd met het) water en breng aan de kook.
Roerbak ondertussen de snijmoes met een theelepel kruidenmix en voeg uiteindelijk de hazelnoot stukjes toe.
Dien de rijst op met eroverheen de geroerbakte groentes met noten en leg hierop de ananasringen en de tofu. Giet hier de saus overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten