Veganistische truffels

Vegan MoFo #7:
Superlekker, maar ook nog eens super makkelijk!
Ga voor de amandelmeel naar de natuurwinkel, Ekoplaza heeft het sowieso. Heb je het niet voor handen dan kun je natuurlijk ook hele (ongeroosterde) amandelen nemen en die fijnmalen.
Deze "truffels" zijn heerlijk verslavend :-)



Veganistische truffels
250 gram amandelmeel
20 gram cacao (of ¼ cup)
snuf zout
15 geweekte dadels
4 eetlepels sojamelk (of natuurlijk amandelmelk, past er goed bij maar is wat duurder)
cacao poeder om te bestrooien

Dadels in de keukenmachine fijnmalen. Amandelmeel erbij voegen, zout en alles goed laten mengen. Geheel moet erg fijn worden, geen grote stukjes dadel.
Daarna 4 eetlepels sojamelk erdoorheen doen en nogmaals goed mengen.

Het geheel moet nu een dikke massa worden waar je makkelijk balletjes van kan draaien. Je haalt er ongeveer 20 uit. Leg ze op een snijplank en doe wat cacao in een zeef en strooi dit over de balletjes.

Je kan ze het beste bewaren, afgesloten in een bakje, in de koelkast.
Een volgende keer ga ik er ook een paar in geraspte kokos rollen, vast ook erg lekker!




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Dit ziet er zeker lekker uit! Ik heb nog dadels liggen dus ik zal eens kijken of ik amandelmeel kan krijgen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze waren zeker heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah fijn Marieke en Eva!
      Hier net zelf de laatste opgegeten uit het andere bakje :-)

      Verwijderen