Vegan MoFo #6:
"Saag Paneer" maar dan anders. Hierin dus een beetje tegendraads. Dit van origine Indiaas recept bevat normaal gesproken spinazie en paneer. "Saag" betekent dat het gerecht is gebaseerd op spinazie en paneer is een kaas die ook zelf te maken is uit koemelk.
Nu gebruik ik uiteraard geen koemelk, maar dit keer ook geen spinazie! Ik had wel een hele mooie bos snijbiet gekocht bij De Keukentuin en zoals altijd had ik tofu op voorraad. Ik vond een leuk vegan recept waarbij ik de spinazie gewoon vervangen heb door snijbiet. Eigenlijk had het recept dus ook "swiss chard tofu" kunnen heten!
Heb je wel spinazie in huis, dan gewoon dat gebruiken in plaats van de snijbiet uiteraard ;-)
"Vegan Saag Paneer"
1 cup bruine / zilvervlies rijst
340 gr stevige tofu, geperst
1 el olijfolie
2 tl verse citroensap
1½ tl zout
½ tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
grote bos Snijbiet (of 700gr spinazie)
1 tl mosterdzaadjes
1 jalapeño, in kleine stukjes
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
½ tl cayennepeper
2 eetlepels bloem
2 cups ongezoete sojamelk
1 cup tomaten passata
handvol verse koriander in stukjes
Breng water voor de rijst aan de kook en bereid volgens de verpakking de rijst.
Snijd de tofu in kleine blokjes. Meng in een kom de een eetlepel olijfolie, citroensap, zout, kurkuma en
paprikapoeder en voeg hier de tofublokjes bij. Alles goed mengen en ong.
een half uur laten marineren.
Verhit de oven voor op 200 °C.
Spreid op bakpapier de gemarineerde tofu blokjes en stop in de oven voor ongeveer 20 minuten. Na 10 minuten even omdraaien. Wanneer ze knapperig en goudbruin zijn uit de oven halen en even apart zetten.
Was de snijbiet en stop de vochtige bladeren in een grote pan met deksel. Zet het vuur aan en roer pas na 2 minuten. Wanneer de snijbiet is geslonken stop je deze in een vergiet en spoel je het af met koud water om verder koken te voorkomen. Goed uitknijpen.
In een klein pannetje 2 el olie verwarmen op hoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe, roeren tot ze na ong 1 minuut gaan knappen. Voeg de jalapeño, komijn, koriander en cayenne peper toe en roer tot de geuren vrij komen. Roer er 2 eetlepels bloem door, blijven roeren tot het mengsel dik en licht geroosterd is. Voeg dan de ongezoete sojamelk toe, heel geleidelijk. Breng zachtjes aan de kook tot het dikker wordt.
In een keukenmachine de snijbiet fijnmalen, voeg het sojamengsel toe en pureer tot een gladde saus. Voeg daarna de tomaten passata toe en de verse koriander en een beetje zout.
Doe dit mengsel in een grote pan, en verwarm samen met de gebakken tofu op laag vuur. Serveren over rijst.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten