Vegan MoFo #31:
De laatste Vegan MoFo dag alweer! En ik heb het gered :-) Elke dag een blog bericht... en nu ga ik een maand blogpauze houden :-))) Nee hoor, ik vond het echt ontzettend leuk om te doen, en ga lekker door met koken en bloggen hetzij minder frequent uiteraard.
En dan nu het laatste recept in de Vegan Maand Oktober, Groninger snijmoes op z'n Thais..
Snijmoes, ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar nu ik van een lokale biologische teler afneem kom je met de leukste groentes in aanraking. Dit keer dus snijmoes, en wel de variant Groninger Snijmoes!
Het lijkt op raapstelen, maar volgens mij kun je het ook gebruiken als vervanger voor spinazie wanneer dat kort geroerbakt wordt. En dat heb ik ook gedaan. Azië ontmoet Groningen, fusion ten top :-)
Groninger Snijmoes is een zachte bladgroente die zich makkelijk heel kort laat roerbakken met een iets pittigere maar, vind ik, lekkerdere smaak dan spinazie.
Wil je onderstaand recept maken, maar kun je geen snijmoes vinden? Gebruik dan gewoon snijbiet of spinazie.
Groninger Snijmoes op z'n Thais
saus:
¼ cup pindakaas
½ cup kokosmelk
½ cup groentebouillon
2 el chilisaus
2 el limoensap
1 el tamari of sojasaus
maizena
2 el vegetarische oestersaus van paddenstoelen
1 tl sesamolie
1 el kokosolie
1 pak stevige tofu, geperst en in kleine stukjes gesneden
2 bossen Snijmoes, ontdaan van dikke stengels en in grote stukken gesneden
zout en peper
Zilvervliesrijst
Kook de zilvervliesrijst zoals je gewend bent of volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de ingrediënten van de saus (ik heb toen een klein beetje apart genomen en dit vermengd met maizena) en verhit deze in een klein pannetje.
Neem ½ cup van deze saus apart en vemeng dit met de vegetarische oestersaus en de sesamolie. Houdt de rest van de saus warm en vermeng met het maizena mengsel.
In een wok of een grote koekenpan de stukjes tofu mooie bruin en krokant bakken (neem hier echt even de tijd voor, niet roerbakken, maar rustig per kant bruin laten worden en dan draaien).
Voeg vervolgens de apart gezette mix met de vegetarische oestersaus en sesamolie toe en meng goed met de tofu. Voeg uiteindelijk de snijmoes toe, kort roerbakken tot het net geslonken is. Bestrooi met zout en peper.
Serveer de snijmoes met tofu over de rijst en giet er een beetje pindasaus over heen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten