Groninger Snijmoes op z'n Thais

Vegan MoFo #31:
De laatste Vegan MoFo dag alweer! En ik heb het gered :-) Elke dag een blog bericht... en nu ga ik een maand blogpauze houden :-))) Nee hoor, ik vond het echt ontzettend leuk om te doen, en ga lekker door met koken en bloggen hetzij minder frequent uiteraard.

En dan nu het laatste recept in de Vegan Maand Oktober, Groninger snijmoes op z'n Thais..
Snijmoes, ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar nu ik van een lokale biologische teler afneem kom je met de leukste groentes in aanraking. Dit keer dus snijmoes, en wel de variant Groninger Snijmoes!
Het lijkt op raapstelen, maar volgens mij kun je het ook gebruiken als vervanger voor spinazie wanneer dat kort geroerbakt wordt. En dat heb ik ook gedaan. Azië ontmoet Groningen, fusion ten top :-)

Groninger Snijmoes is een zachte bladgroente die zich makkelijk heel kort laat roerbakken met een iets pittigere maar, vind ik, lekkerdere smaak dan spinazie.

Wil je onderstaand recept maken, maar kun je geen snijmoes vinden? Gebruik dan gewoon snijbiet of spinazie.


Groninger Snijmoes op z'n Thais
saus:
¼ cup pindakaas
½ cup kokosmelk
½ cup groentebouillon
2 el chilisaus
2 el limoensap
1 el tamari of sojasaus
maizena

2 el vegetarische oestersaus van paddenstoelen 
1 tl sesamolie
1 el kokosolie
1 pak stevige tofu, geperst en in kleine stukjes gesneden
2 bossen Snijmoes, ontdaan van dikke stengels en in grote stukken gesneden
zout en peper

Zilvervliesrijst

Kook de zilvervliesrijst zoals je gewend bent of volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de ingrediënten van de saus (ik heb toen een klein beetje apart genomen en dit vermengd met maizena) en verhit deze in een klein pannetje.
Neem ½ cup van deze saus apart en vemeng dit met de vegetarische oestersaus en de sesamolie. Houdt de rest van de saus warm en vermeng met het maizena mengsel.

In een wok of een grote koekenpan de stukjes tofu mooie bruin en krokant bakken (neem hier echt even de tijd voor, niet roerbakken, maar rustig per kant bruin laten worden en dan draaien).
Voeg vervolgens de apart gezette mix met de vegetarische oestersaus en sesamolie toe en meng goed met de tofu. Voeg uiteindelijk de snijmoes toe, kort roerbakken tot het net geslonken is. Bestrooi met zout en peper.

Serveer de snijmoes met tofu over de rijst en giet er een beetje pindasaus over heen.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten