Vegan MoFo #30:
Uitslag van de give away wordt donderdag bekend ipv woensdag.
__________________________________________________
Ik had trek in een stevige soep. Ik had witte kool, bonen, boerenkool en tevens een Toscaans kookboek. Hierin stond een "Infarinata" soep, hierin gaat griesmeel, kool en kruiden. Nu had ik geen griesmeel, maar wel kool en bulgur..! Ik heb het recept dus eigenlijk helemaal naar eigen hand gezet, of het nog Toscaans is weet ik niet, maar lekker én gezond was het zeker.
Door de toevoeging van boerenkool natuurlijk helemaal een bron van gezonde vitamine en mineralen.
De meeste ingredienten heb ik op gevoel erin gedaan, en niet echt afgemeten, ik raad je aan hetzelfde te doen en creatief te zijn met eventuele groentes die je nog hebt liggen in de groentelade.
Toscaanse soep met een twist
Olijfolie
1 grote ui, gesnippperd
2 wortels, geschild en gesneden in plakjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
paar blaadjes verse salie (fijn gesneden)
1 blik pruimtomaten met sap, fijngehakt
2 aardappels, geschild en gesneden
½ Chinese kool, fijngesneden (uiteraard behoorde dit witte of spitskool te zijn, verander het gerust!)
1½ á 2 cup witte reuze bonen (gedroogde die een nacht zijn geweekt en 60 minuten zijn gekookt)
4 boerenkoolbladeren, ontdaan van de grote nerf en in fijne stukken gesneden
1 à 1½ cup bulgur
Heet water
1 biologisch groentebouillon blokje
peper en zout
Olie verhitten in een grote (soep)pan, hierin de ui een paar minuten fruiten. Voeg de salie, knoflook en de wortelen toe. Goed doorroeren voor een paar minuten.
Voeg de tomaten uit blik met sap toe. Ongeveer 10 minuten laten sudderen.
Voeg de boerenkool, aardappels, Chinese kool en de witte bonen toe, en zet net onder water, met het bouillonblokje erbij. Goed roeren.
Als laatste de bulgur toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveren met stevig boerenbrood. Lekker met een zelfgemaakte kruiden"boter" (bijvoorbeeld alpro soya boter met een geperst teentje knoflook en een vleugje gemalen fenegriek).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Heerlijk, ik ben dol op dit soort soepen als het koud is.
BeantwoordenVerwijderen