Toscaanse soep met een twist

Vegan MoFo #30:
Uitslag van de give away wordt donderdag bekend ipv woensdag.
 __________________________________________________

Ik had trek in een stevige soep. Ik had witte kool, bonen, boerenkool en tevens een Toscaans kookboek. Hierin stond een "Infarinata" soep, hierin gaat griesmeel, kool en kruiden. Nu had ik geen griesmeel, maar wel kool en bulgur..! Ik heb het recept dus eigenlijk helemaal naar eigen hand gezet, of het nog Toscaans is weet ik niet, maar lekker én gezond was het zeker.
Door de toevoeging van boerenkool natuurlijk helemaal een bron van gezonde vitamine en mineralen.
De meeste ingredienten heb ik op gevoel erin gedaan, en niet echt afgemeten, ik raad je aan hetzelfde te doen en creatief te zijn met eventuele groentes die je nog hebt liggen in de groentelade.


Toscaanse soep met een twist

Olijfolie
1 grote ui, gesnippperd
2 wortels, geschild en gesneden in plakjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
paar blaadjes verse salie (fijn gesneden)
1 blik pruimtomaten met sap, fijngehakt
2 aardappels, geschild en gesneden
½ Chinese kool, fijngesneden (uiteraard behoorde dit witte of spitskool te zijn, verander het gerust!)
1½ á 2 cup witte reuze bonen (gedroogde die een nacht zijn geweekt en 60 minuten zijn gekookt)
4 boerenkoolbladeren, ontdaan van de grote nerf en in fijne stukken gesneden
1 à 1½ cup bulgur
Heet water
1 biologisch groentebouillon blokje
peper en zout

 Olie verhitten in een grote (soep)pan, hierin de ui een paar minuten fruiten. Voeg de salie, knoflook en de wortelen toe. Goed doorroeren voor een paar minuten.
Voeg de tomaten uit blik met sap toe. Ongeveer 10 minuten laten sudderen.
Voeg de boerenkool, aardappels, Chinese kool en de witte bonen toe, en zet net onder water, met het bouillonblokje erbij. Goed roeren.
Als laatste de bulgur toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveren met stevig boerenbrood. Lekker met een zelfgemaakte kruiden"boter" (bijvoorbeeld alpro soya boter met een geperst teentje knoflook en een vleugje gemalen fenegriek).




Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Heerlijk, ik ben dol op dit soort soepen als het koud is.

    BeantwoordenVerwijderen

Instagram