Bruschetta met linzen, tomaten en courgette

Vegan MoFo #3:
Wat baal ik er van dat het alweer zo snel donker wordt! Ik fotografeer het liefst bij natuurlijk licht, bij een groot raam. Maar helaas nu het herfst is, we volop werken is het avondeten toch echt pas klaar als het al donker is. Binnen kort maar weer mijn studio flitser te voorschijn halen, voor nu maar even behelpen met kunstlicht van de gewone lamp.

Onderstaand gerecht is verrassend lekker. Ik zag het in een kookboek staan (uiteraard met veel kaas erbij die ik gewoon weg heb gelaten) en dacht yum! Tijdens het maken begon ik ineens te twijfelen. Linzen..op brood? Ketjap manis in de dressing? Naar het serveren toe werd ik onzekerder en had alvast een reserveplan in mijn hoofd (frietjes bakken bij de groene salade die ik hierbij serveerde). Al verontschuldigend zette ik het eten neer met de opmerking dat ik ook geen flauw idee had hoe het zou smaken en dat het ook nieuwe smaken combi's zijn dus sorry alvast  :-)

Maar ik moet dus vertrouwen op mijn eerste gevoel want het was echt heerlijk! De hele avond had ik eigenlijk nog meer trek hierin, en dat terwijl ik echt enorm vol zat! Ik heb er dus een groene salade bij geserveerd (waterkers, munt, basilicum, ui met een balsamico olijfolie dressing) en alles ging schoon op.
Zeker ook aan te bevelen als lunch, maar dan wat minder bruschetta's per persoon doen.


Bruschetta met linzen, tomaten en courgette
150 gram depuis linzen (of donkere berglinzen)
6 dikke sneden brood, geroosterd
1 courgette, in zeer dunne plakken gesneden
knoflookolie
14 kleine zeer verse tomaatjes, gehalveerd
handje gehakte platte peterselie

dressing:
1 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper

Kook de linzen gaar zoals staat aangegeven op de verpakking of zolang doorgaans staat aangegeven bij de soort linzen die je gebruikt.
Verwarm een grillpan, bestrijk de plakken courgette met de knoflookolie en grill ze in de pan. Keer om wanneer er mooie bruine grillstrepen zijn verschenen aan de onderkant en herhaal dit aan de andere kant.

Meng de ingrediënten van de dressing. Voeg deze aan de nog warme, afgegoten linzen samen met de tomaten en de peterselie. Goed mengen.
Verveeld het mengsel over de geroosterde broodjes en leg de gegrilde courgette plakjes erbovenop.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit!
  Ik baal ook altijd zo van minder licht in de winter, je kan bijna niks fotograferen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal niet raar hoor, ketjap in linzendressing! Lekkerrrr... :) En in feite is manis niets anders dan een zoute sojasaus plus zoetstof. Bovendien: ketjap is umami!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mmm, dit ziet er wel heel goed uit! Ik denk dat dit binnenkort ook een keer bij ons op het menu staat!

  BeantwoordenVerwijderen