Indiase (zoete) aardappels, wortel en erwten

Vegan MoFo  #29:
In het Indiaas heet dit gerecht Aloo Gajar Matar, ik heb er niet-traditioneel zoete aardappels aan toegevoegd omdat ik ze zo lekker vind, en ook nog op voorraad had. Het is eigenlijk een bijgerecht, maar met het Libanees platbrood toch een behoorlijke maaltijd. Lekker met een dot ongezoete sojayoghurt (provamel / sojade).
Indiase (zoete) aardappels, wortel en erwten

Olijfolie
1 grote ui, gepeld en in snippers
Verse gember van 2-3 cm, geschild en geraspt
3 verse grote tomaten, geraspt (schil weggooien die achterblijft
zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper (ik vond mijn cayenne peper hier uiteindelijk iets te pittig voor, de volgende keer doe ik minder..)
1 eetlepel garam massala
1  theelepel kurkumapoeder (ik heb vers geraspte kurkuma gebruikt.
300 gram wortels, geschild en in kleine blokjes van 1 cm (ik heb een paar regenboogwortels gebruikt).
300 gram aardappels, geschild en in blokjes  van 1 cm.
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes  van 1 cm.
150-175 gram diepvrieserwten, ontdooid

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui een paar minuten of totdat de ui aan de randen begint te bruinen.
Voeg dan de gember toe en bak deze al roerend 1 minuutje mee.
Doe de geraspte tomaten, zout, cayennepeper, garam massala en de kurkuma erbij en bak deze kruiden heel kort mee. Voeg dan de blokjes aardappel, zoete aardappel en wortel toe en laat deze al roerende een minuutje meebakken.
Doe 1,2 dl water bij de groenten (ik heb uiteindelijk meer toegevoegd omdat het te droog werd), roer door en breng het gerecht aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het gerecht met het deksel op de pan 15-20 minuten koken of totdat de aardappels gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten de erwten erbij.

Ik heb het geserveerd met een opgewarmd Libanees platbrood.
Door de cayenne peper was het behoorlijk pittig, alhoewel ik daar goed tegen kan zou ik dat de volgende keer wel halveren.
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik maak wel vaker zoete aardappel curry, maar gebruik dan regelmatig een pot van patak's. Op zich niet erg omdat er geen e-nummers inzitten, maar of ze vegan zijn, weet ik niet. Aangezien ik meer vegan probeer te eten, zal ik deze zeker eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen