Vegan MoFo #26:
Mocht je denken dat wij altijd gezond eten, dat is dus niet zo :-) Ook ik heb wel eens een baaldag en dan heb ik geen zin om uitgebreid zelf dingen te bereiden. En ook al ben ik op zich niet zo'n fan van ready made producten, toch zijn er een aantal wel erg lekker.
De producten van Viana vind ik over het algemeen erg goed smaken en ze zijn vaak te koop in natuurwinkels zoals Ekoplaza. Ditmaal namen we uit de (Duitse) supermarkt de Veggie Cevapcici mee. Ik had eigenlijk nog nooit van cevapcici gehoord, en kan het woord ook niet naschrijven zonder te spieken. Het zijn een soort gehaktworstjes uit de balkan landen die vaak gegeten worden in een pitabroodje. Ik heb werkelijk geen idee hoe ze smaken met echt vlees, maar deze waren erg lekker. Er zitten 10 "worstjes" in de verpakking.
Ditmaal ook even geen speciale foto's omdat ik een heerlijke luie dag had :-)
Ik heb de cevapcici in een pita broodje met veel ui en wat andijvie gedaan. Erbij patatjes en om toch nog iets gezonds erbij te hebben een lekkere salade met broccoli kiemen.
Lekker erbij:
Vegan knoflook saus!
125 ml zonnenbloemolie
50 ml alpro soya "melk"
1 eetlepel appel cider azijn
1 theelepel mosterd
Alle ingrediënten in een maatbeker stoppen, en staafmixer van onderen naar boven trekken al mixend.
Op smaak brengen met:
1 teentje knoflook geperst
peper en zout naar smaak
Houd je van een wat zoetere knoflooksaus dan kun je er 1 theelepel agavesiroop aan toevoegen.
Alles goed doorroeren en even op laten stijven in de koeling.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten