Veggie Cevapcici van Viana

Vegan MoFo #26:
Mocht je denken dat wij altijd gezond eten, dat is dus niet zo :-) Ook ik heb wel eens een baaldag en dan heb ik geen zin om uitgebreid zelf dingen te bereiden. En ook al ben ik op zich niet zo'n fan van ready made producten, toch zijn er een aantal wel erg lekker.


De producten van Viana vind ik over het algemeen erg goed smaken en ze zijn vaak te koop in natuurwinkels zoals Ekoplaza. Ditmaal namen we uit de (Duitse) supermarkt de Veggie Cevapcici mee. Ik had eigenlijk nog nooit van cevapcici gehoord, en kan het woord ook niet naschrijven zonder te spieken. Het zijn een soort  gehaktworstjes uit de balkan landen die vaak gegeten worden in een pitabroodje. Ik heb werkelijk geen idee hoe ze smaken met echt vlees, maar deze waren erg lekker. Er zitten 10 "worstjes" in de verpakking.

Ditmaal ook even geen speciale foto's omdat ik een heerlijke luie dag had :-)Ik heb de cevapcici in een pita broodje met veel ui en wat andijvie gedaan. Erbij patatjes en om toch nog iets gezonds erbij te hebben een lekkere salade met broccoli kiemen.

Lekker erbij:
Vegan knoflook saus!
125 ml zonnenbloemolie
50 ml alpro soya "melk"
1 eetlepel appel cider azijn
1 theelepel mosterd

Alle ingrediënten in een maatbeker stoppen, en staafmixer van onderen naar boven trekken al mixend.
Op smaak brengen met:

1 teentje knoflook geperst
peper en zout naar smaak

Houd je van een wat zoetere knoflooksaus dan kun je er 1 theelepel agavesiroop aan toevoegen.

Alles goed doorroeren en even op laten stijven in de koeling.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten