Kruidenthee: kurkuma, sereh, kardemom, kaneel


Vegan MoFo #25:
De laatste tijd maak ik een lekkere verse thee met krachtige specerijen. Ik zet een grote pot kokend heet water met een half kaneelpijpje (let op gebruik geen poeder!), een citroengrasstengel, gebogen en open gesneden, twee kardemom zaadhulzen (gekneusd) en een stukje (1 cm) versgeraspte kurkuma wortel (let op je kleding). Dit laat ik 10 minuten trekken. Heerlijke Indiaas getinte kruiden thee met geneeskrachtige werking.


Kurkuma / geelwortel:  Kurkuma bevat de stof curcumine welke een sterk geneeskrachtige werking heeft. Kurkuma is niet alleen een sterke antioxidant, maar is ook direct betrokken bij verschillende processen die de cel en de celkern gezond maken en houden. Het meest bijzondere is dat kurkuma in staat is kankercellen aan te vallen. Kurkuma blijkt tumorcellen namelijk te kunnen remmen in de groei en zelfs te doden met name bij het Folliculair Lymfoom. Meer lees je erover *hier* en *hier*

Kaneel: Wateroplosbare deeltjes van kaneel zijn kankerwerend en dan met name voor leukemie en lymfeklierkanker. Meer over deze onderzoeken lees je *hier* en *hier*. Daarnaast werk het cholesterol verlagend en werkt het insuline resistentie verlagend, anti-schimmel en bloedverdunnend.
(De olieoplosbare delen van kaneel zijn in grote hoeveelheden gevaarlijk voor je lever, trek dus altijd thee van een stokje zodat je alleen de in water oplosbare stoffen tot je neemt en gebruik geen poeder).
Daarnaast heeft het natuurlijk een heerlijke smaak :-)

Citroengras: Uit laboratoriumstudies bljikt dat citroengras de bloeddruk kan verlagen en ontstekingsremmende en oxidatieremmende eigenschappen heeft. Citroengras zou er ook voor zorgen dat kankercellen zelfmoord zouden plegen "apoptose". Meer hierover lees je *hier*.

Kardemom: net als kurkuma familie van de gember. Werkt ook het doden van kankercellen in de hand (bron), werkt als een antioxidant, bevat potassium, calcium, en magnesium. Is goed voor de spijsvertering en de bestanddelen terpeen en fenol die je in kardemom vindt zou kunnen helpen tegen kanker.


Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. De foto alleen is al prachtig.
  Wil het wel eens proberen. Kun je al deze ingrediënten in Zuidbroek kopen....?

  Fijne avond

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verse kurkuma zeker, kaneelpijpjes hebben ze ook meestal op voorraad. De citroengras heb ik bij de Jumbo Euroborg gekocht (vast ook wel bij een toko te vinden), daar zijn ze heel mooi dik en zeker niet duur. Kardemom zaaddozen misschien ook wel bij de keukentuin, weet ik niet zeker ik heb deze biologische uit Berlijn.
   groetjes en ook voor jullie fijne avond!
   Danielle

   Verwijderen
 2. Prachtige foto! Ga ik ook eens proberen op een koude winterse avond. Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen