Zoete aardappelcurry met appel en rozijnen

Vegan MoFo #20:
Een curry met een Afrikaans tintje! Serveer het met (zilvervlies) rijst.
Kun je geen zoete aardappel vinden? Dan kun je deze ook maken met pompoen (neem bijvoorbeeld de butternut).


Zoete aardappelcurry met appel en rozijnen
500 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 uien, in stukjes
1 appel (ik heb een elstar gebruikt), geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
3 tenen knoflook, geperst
2½ cm verse gember, geschild en geraspt
1 eetlepel kurkuma
1½ el scherpe kerrie kruiden
2 laurierblaadjes
500 ml groentebouillon
50 gram rozijnen
Handje muntblaadjes, gehakt
(Olijf)olie om in te bakken
peper & zout om op smaak te brengen

Verhit in een grote pan wat olie en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook, zoete aardappel en appel toe. Vervolgens de kurkuma, kerriekruiden, gember, laurierblaadjes, bouillon en de rozijnen. Breng op smaak met zout en peper.

Alles aan de kook brengen, deksel op de pan en onder af en toe roeren zo'n 20 minuutjes zachtjes koken.
Serveren op rijst, bestrooien met wat muntblaadjes.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Wow dat klinkt echt super lekker en zoete aardappel is ook nog eens super gezond :)

    BeantwoordenVerwijderen