Kruidig gehakt met couscous

Vegan MoFo #19: 

Kruidig gehakt met couscous

1 pak plantaardig gehakt
1 eetlepel Marokkaanse kruiden (ik heb Mélange Malin Marocain gebruikt)
1 ui, fijngehakt
olijfolie

1 cup couscous
1½  cup kokend water
1 eetlepel kurkuma
1 rode paprika, ontzaad en in kleine stukjes
1 ui, fijngehakt
olijfolie

1 courgette, in schijven
eventueel pijnboompitjes ter garnering

Leg de couscous in een grote schaal, meng hier de kurkuma doorheen en voeg kokend water toe. Laat wellen voor 10 minuten. Na die tien minuten goed doorroeren.
Bak in een koekenpan met wat olijfolie de paprika en de ui. Roer uiteindelijk de couscous hier ook doorheen wanneer alles bijna klaar is om deze door te warmen.

In een andere pan wat olijfolie verhitten, ui aanfruiten tot deze zacht is. Voeg de plantaardige gehakt toe en de kruiden. Alles goed mengen en aanbakken.

Ondertussen grillpan verhitten en courgette op de grillpan bakken tot ze mooie grill strepen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram