Kikkererwten in het gras :-)

Vegan MoFo #18:
Terwijl ik de foto's nam van dit gerecht ging ik steeds dichterbij met de camera. Zo schattig die ronde kikkererwtjes in bad :-) Zonder gekheid, je moet toch wat met het donkere avondlicht. Ik maak de foto's van het eten zodra ik het heb gekookt, ik kan er niet teveel mee doen want dat is het koud wanneer we gaan eten dus vaak is het even snel snel de foto's maken. Soms zit het mee, en vaak ook tegen. Soms los je dat op door gewoon een close up te maken :-)

Het was een smakelijk gerecht. In eerste instantie ziet het er misschien wat saai uit, maar ik heb het geserveerd met gebakken aardappeltjes en dat smaakte prima.
Kikkererwten en snijbiet in tomatensaus

1 ui, gesneden
1 eetlepel kurkuma
3 teentjes knoflook, gehakt
1 theelepel komijnpoeder
2-3 eetlepels tomatenpuree
1 bos snijbiet, ontdaan van de stengels en in stukken gescheurd
1 blik kikkererwten (neem de extra knapperige, of kook ze uiteraard zelf ;-))
400 ml uien of groente bouillon
olijfolie
peper en zout 


Ui met de kurkuma bakken in wat olijfolie. Voeg na zo'n 6 minuten de knoflook toe samen met de komijn en tomatenpuree en bak 3-4 minuten.
Voeg de snijbiet en de kikkererwten toe en de bouillon. Laat zo'n 15 minuutjes pruttelen.

Op smaak brengen met peper en zout.
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Inderdaad een heel schattige foto :-)

    Wij eten meestal pas als het al donker begint te worden, maar ik werk veel thuis dus dan kan ik tussen de middag nog wel eens een foto maken. Soms kook ik 's middags al avondeten voor de foto wat ik dan 's avonds weer opwarm, of ik kook 's avonds een dubbele portie en dan maak ik de volgende dag een foto als ik de restjes voor de lunch eet. Lastig hoor, zo'n receptenblog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen