Berlijn.. Vegan Heaven

Vegan MoFo #15:
Vorige week zijn we een paar dagen in Berlijn geweest. We waren er al eens geweest, en vonden het een geweldige stad. Toen ik las bij De Plantaardige Keuken dat het inmiddels ook echt een geweldige stad is voor veganisten besloten we er weer eens snel heen te gaan.

De ochtend direct naar Veganz gegaan voor een heerlijk ontbijt in de bistro die gevestigd is in de geheel vegan supermarkt. Wat een keuze!


We besloten te gaan voor de `salami` bagel, deze was echt heerlijk! Met name de rode saus, gemaakt van onder andere tomaten, aubergine en pijnboompitjes was hemels.

Naast Veganz zit de schoenenwinkel `Avesu`, een winkel met allerlei soorten heren en dames schoenen , allemaal vegan! Niet van leer te onderscheiden, en als je het niet zou weten lijkt het een gewone schoenenwinkel. Rick heeft er een paar vegan dr Martens gekocht.


Na een hele dag wandelen door de stad kregen we trek. We besloten bij Kopps te gaan lunchen. Kopps is het restaurant van Björn Moschinski , een bekende Duitse vegan chef, die met name bekend staat om het veganiseren van traditionele Duitse maaltijden.


Rick besloot voor de Groene kern hamburger te gaan met een salade en frietjes. Ik koos voor Penne met kerstomaatjes, dun gesneden filetlapjes en verse jonge bieslook. Het was zalig, vooral de (soja) filetlapjes hadden een heerlijke rokerige smaak.
Ook de wijn erbij smaakte zéér goed :-)

Een volgende keer zou ik hier graag eens 's avond dineren. Het restaurant is prachtig hip ingericht en de bediening erg aardig.
En dan 's avonds naar Lucky Leek. Daar had ik zin in! Helaas bleek ik mij vergist te hebben in de tijd van reservering en kwamen we een uur later dan gereserveerd. Ons tafeltje was inmiddels vergeven, maar er was nog een plekje vrij op een heel smal krap tafeltje.
Gelukkig kwam er na een 20 minuten een beter tafeltje vrij, dus konden we lekker gaan genieten van de gerechten. Lucky Leek is klein, heel klein en dat is echt zonde. Behalve dat ze héél veel mensen hebben moeten wegsturen omdat ze vol zitten (*yay*  vegan is hip en booming!) is er niet heel erg veel privacy en krijg je veel mee van de andere gasten.
Ze zijn echter op zoek naar een andere, grotere locatie omdat ze inderdaad teveel mensen moeten teleurstellen. Goed teken :-)

Wat is het jammer dat het niet midden zomer was, nu moest ik de gerechten met slechts een klein beetje kaarslicht fotograferen... Hopelijk komt alsnog over hoe geweldig mooi de gerechten opgemaakt waren. Kleine kunstwerkjes, voor een geweldige prijs!
We waren uiteindelijk voor EUR 40,00 per persoon kwijt, en dat met 3 rode wijntjes erbij.

Mijn voorgerecht: Crispy Ginger Spinach Ravioli King Oyster Mushrooms, Avocado Radish Raita

Rick zijn voorgerecht: Cream Soup from Spring Leek Roasted Mushrooms, Almond Potato Ball

Beide hadden we als hoofdgerecht: Red Wine Braised Seitan Filet Root Vegetables, Olives, Roast Chestnuts and Potato Purree, Green Beans

Rick had als toetje: Chocolate and Figs Tiramisu Vanilla Pear, White Chocolate Sauce


Mijn toetje was bijna te mooi om op te eten: Almond Orange Tartelett, Lavender Caramel Mousse, Marzipan Apple Ice Cream
Prachtig toch?!

De volgende ochtend uiteraard ook weer ontbeten in Veganz, ditmaal had ik de Veggie Deluxe Bagel (verse groentes met een soort van kerriesaus) en had Rick de BBQ Tofu (tempeh met een barbeque smaakje, echt zalig!).
We namen nog twee salami bagels mee voor onderweg, en vervolgens heb ik mij uitgeleefd in de Veganz supermarkt. Heerlijk om alles mee te kunnen nemen wat je maar wil en geen etiketten te lezen!  Vooral de vegan kazen ben ik erg benieuwd naar.
Er stond een hele schap met vegan kookboeken, allemaal in het Duits. Het boek van  Björn Moschinski heb ik echter goed kunnen inkijken tijdens het ontbijt en was makkelijk te lezen / vertalen. Björn Moschinski: Vegan kochen für alle ging dus mee terug naar Nederland :-)
Het was echter best vroeg in de ochtend en achteraf bedacht ik mij nog allerlei dingen die ik nog mee had willen nemen.

Uiteraard hebben we niet alleen maar gegeten in Berlijn, ik heb ook wat foto's van de muurtekeningen en straatkunsten gemaakt in Berlijn, deze kun je eventueel bekijken op mijn andere blog: Things I Like..
Print Friendly and PDF

1 opmerking: