Tofu en broccoli in gele curry

Vegan MoFo #14:
Het 14de bericht alweer in de Vegan Month of Food! Ditmaal een smaakvolle, niet geheel traditionele curry. Maar wel een die makkelijk en smaakvol is. En mijn twee favoriete ingredienten bevat: broccoli en tofu!


 Tofu en broccoli in gele curry

1 blik kokosmelk
4 eetlepels scherpe kerriepoeder
1 eetlepel kurkuma
1 grote ui, in stukjes
5 teentjes knoflook, gehakt
1 pakje tofu, uitgeperst en in kleine blokjes gesneden
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
2 cups haricot vert 
2 handjes cashewnoten
handje verse koriander, gesneden
kokosolie

In een koekenpan of wok wat kokosolie verhitten. Hierin de tofu aan alle zijdes goudbruin en krokant bakken. Zet apart (laat eventueel uitlekken op keukenpapier).

Fruit in een pan twee teentjes knoflook en de ui in wat kokosolie.
Voeg vervolgens 2 eetlepels kerriepoeder en 1 eetlepel kurkuma erdoor en roer alles goed door.
Kokosmelk toevoegen en laten sudderen op een laag vuur.

 In een grote wok / koekenpan kokosolie verhitten en hierin de broccoli en de haricot vert met de overige knoflook roerenbakken. Voeg de overige 2 eetlepels kerriepoeder toe. Roerbakken tot de groentes knapperig zijn.

Voeg hier de uien-kokosmelk, cashewnoten en de tofu aan toe. Alles even doorwarmen.
Bestrooien met koriander.

Serveren met zilvervlies rijst.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram