Broccoli, quinoa en cashew schotel

Vegan MoFo #13:
Quinoa is ontzettend gezond. Het lijkt op een graansoort en zo gebruik je het eigenlijk ook, maar het is geen graan het is een plant die wordt verbouwd in Zuid Amerika. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een aanwinst voor mensen die geen dierlijke producten eten, de samenstelling lijkt namelijk erg op die van melk (alleen is het calciumgehalte vrij laag). 
In de meeste supermarkten vind je tegenwoordig wel "gewone" quinoa, maar je hebt ze in verschillende kleuren. Zo vond ik in een biologische winkel in Amsterdam rode quinoa.  Ben je een keer de rijst of de couscous zat? Vervang het door quinoa!


Broccoli, quinoa en cashew schotel
1 el olijfolie
1 rode ui, dun gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
5 zon gedroogde tomaatjes, fijngehakt
½ cup groente of uienbouillon
½ cup witte wijn
½ cup quinoa (je kan dus elke kleur gebruiken die je wil)
1 broccoli gesneden in kleine roosjes
½ cup cashewnoten,
2 lente uitjes, dun gesneden

Olijfolie verhitten in een koekenpan en hierin uien en knoflook voor 3 minuten aanfruiten. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe, de bouillon en wijn, breng aan de kook.
Voeg de quinoa toe en laat voor 20 minuutjes sudderen.

Daarna de broccoli toevoegen en 5-7 minuten nog verhitten. Op smaak brengen met zout en peper en garneren met de cashewnoten en de lente-ui.

6 opmerkingen:

  1. Als mijn granenvoorraad wat geslonken is ga ik dit proberen :-)
    Klinkt lekker, mijn eerdere quinoa probeersels waren niet heel geslaagd.
    groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Astrid,
    Ik vond dit niet het meest geweldige gerecht dat ik heb gemaakt met quinoa overigens. Deze vond ik wel echt super lekker:

    http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2012/03/quinoa-met-peterseliepesto-hazelnoten.html

    groetjes
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, oh ja, die stond ook nog op mijn lijstje!
    Je gaat het halen trouwens, die 20 berichten ;-)
    Groetjes A.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahaha ik hoop het ! Maar mijn voorraad raakt een beetje uitgeput, dus moet nu weer aan de slag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onlangs heb ik dit recept gemaakt en het was wel zo ontzettend lekker! Hier mag ik graag broccoli op het menu zetten omdat het zo goed voor je zou zijn maar toch wordt het niet met gejuich ontvangen. Dit recept is voor herhaling vatbaar want binnen no time was de pan helemaal leeg!

    Bedankt voor alle recepten. Ik ben al bijna 30 jaar overtuigd vegetariër. Nee, nog geen veganist maar ik eet tegenwoordig grotendeels plantaardig en weblogs als de jouwe zijn zo fijn en handig om ideeën op te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ga he morgen maken. Heb alles in huis. Lijkt me heerlijk. Mies

    BeantwoordenVerwijderen

Instagram