Vegan MoFo #13:
Quinoa is ontzettend gezond. Het lijkt op een graansoort en zo gebruik je het eigenlijk ook, maar het is geen graan het is een plant die wordt verbouwd in Zuid Amerika. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een aanwinst voor mensen die geen dierlijke producten eten, de samenstelling lijkt namelijk erg op die van melk (alleen is het calciumgehalte vrij laag).
In de meeste supermarkten vind je tegenwoordig wel "gewone" quinoa, maar je hebt ze in verschillende kleuren. Zo vond ik in een biologische winkel in Amsterdam rode quinoa. Ben je een keer de rijst of de couscous zat? Vervang het door quinoa!
Broccoli, quinoa en cashew schotel
1 el olijfolie
1 rode ui, dun gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
5 zon gedroogde tomaatjes, fijngehakt
½ cup groente of uienbouillon
½ cup witte wijn
½ cup quinoa (je kan dus elke kleur gebruiken die je wil)
1 broccoli gesneden in kleine roosjes
½ cup cashewnoten,
2 lente uitjes, dun gesneden
Olijfolie verhitten in een koekenpan en hierin uien en knoflook voor 3 minuten aanfruiten. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe, de bouillon en wijn, breng aan de kook.
Voeg de quinoa toe en laat voor 20 minuutjes sudderen.
Daarna de broccoli toevoegen en 5-7 minuten nog verhitten. Op smaak brengen met zout en peper en garneren met de cashewnoten en de lente-ui.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Als mijn granenvoorraad wat geslonken is ga ik dit proberen :-)
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker, mijn eerdere quinoa probeersels waren niet heel geslaagd.
groetjes Astrid
Hoi Astrid,
BeantwoordenVerwijderenIk vond dit niet het meest geweldige gerecht dat ik heb gemaakt met quinoa overigens. Deze vond ik wel echt super lekker:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2012/03/quinoa-met-peterseliepesto-hazelnoten.html
groetjes
Danielle
Hoi, oh ja, die stond ook nog op mijn lijstje!
BeantwoordenVerwijderenJe gaat het halen trouwens, die 20 berichten ;-)
Groetjes A.
Hahaha ik hoop het ! Maar mijn voorraad raakt een beetje uitgeput, dus moet nu weer aan de slag ;-)
BeantwoordenVerwijderenOnlangs heb ik dit recept gemaakt en het was wel zo ontzettend lekker! Hier mag ik graag broccoli op het menu zetten omdat het zo goed voor je zou zijn maar toch wordt het niet met gejuich ontvangen. Dit recept is voor herhaling vatbaar want binnen no time was de pan helemaal leeg!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor alle recepten. Ik ben al bijna 30 jaar overtuigd vegetariër. Nee, nog geen veganist maar ik eet tegenwoordig grotendeels plantaardig en weblogs als de jouwe zijn zo fijn en handig om ideeën op te doen.
Ga he morgen maken. Heb alles in huis. Lijkt me heerlijk. Mies
BeantwoordenVerwijderen