Vegan MoFo #12:
Als tiener heb ik ooit eens bij een vriendinnetje een rijstsalade gegeten die haar moeder had gemaakt. Deze smaakte zo goed dat ik het nooit meer ben vergeten en meerdere pogingen heb gedaan om het na te maken. Helaas is het nooit gelukt, nu wil ik ook die salade niet meer namaken, ik kan mij herinneren dat er ook, naast ananas, hamblokjes in zaten. Maar toch als ik een gerecht zie waarbij rijst en ananas koud gecombineerd worden moet ik aan die avond denken.
Deze salade lijkt er niet erg op, maar had wel hetzelfde "wow" effect op mij. Heerlijk fris, gezond en wanneer je teveel maakt goed te bewaren voor de volgende dag om mee te nemen als lunch. Ook perfect voor een picknick of een buffet.
Oosterse salade met rijst en ananas
2 cups zilvervliesrijst, (deze koken en af laten koelen). Oorspronkelijk recept zegt jasmijnrijst, maar deze salade kan met elke rijst gemaakt worden die je lekker lijkt uiteraard.
1½ cup ananas , in stukjes gesneden
4 kleine wortels, of 1 hele grote, geraspt
¾ cup groene erwtjes, ontdooid
2 lente- / bos-uitjes, in kleine ringetjes gesneden (ook het groene gedeelte)
1 rode peper, ontdaan van zaadjes, in kleine stukjes gehakt
koriander, handvol vers gesneden
cashewnoten, handvol grof gehakt (of meer natuurlijk, wat je lekker vind!)
¼ cup rijstazijn
3 el sojasaus
1 el sesamolie
2 tl rietsuiker
¼ tl zout
In een grote kom de rijst, ananas, wortel, erwtjes, bosui, rode peper, koriander en cashewnoten goed vermengen.
In een klein kommetje de ingredienten voor de dressing goed met elkaar vermengen: rijstazijn, sojasaus, sesamolie, suiker en zout. Dit door de rijstsalade roeren en serveren.
Ik heb er zelf krokant gebakken tofublokjes (aan het einde gekruid met knoflook- en gemberpoeder) en kort geblancheerde broccoli roosjes bij gegeten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
MMMMMM ziet er weer lekker uit! Ik ben niet zo happig op fruit *in* mijn maaltijd, maar dit klinkt toch wel erg aanlokkelijk. :)
BeantwoordenVerwijderen