Vegan MoFo #10:
Dit recept heb ik gemaakt nadat de truffels uit een eerder bericht zo enorm bevielen. Ik heb een recept voor een raw noten bodem gezocht en dit gecombineerd met het truffelmengsel.
De verhoudingen bodem/vulling had ik nog niet helemaal goed, maar dat is makkelijk aan te passen de volgende keer.
Noten, dadel en chocolade taartje
Bodem:
125 gram walnoten (ik heb per ongeluk geroosterde en gezouten genomen maar dat was eigenlijk erg lekker!)
150 gram vijgen
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen, ongeveer 1 minuut. Egaal een dun bodempje in een taartvorm verspreiden en goed aandrukken.
Vulling:
250 gram amandelmeel
20 gram cacao (of ¼ cup)
snuf zout
15 geweekte dadels
4 eetlepels sojamelk (of natuurlijk amandelmelk, past er goed bij maar is wat duurder)
cacao poeder om te bestrooien
Dadels
in de keukenmachine fijnmalen. Amandelmeel erbij voegen, zout en alles
goed laten mengen. Geheel moet erg fijn worden, geen grote stukjes
dadel.
Daarna 4 eetlepels sojamelk erdoorheen doen en nogmaals goed mengen.
Mengsel verdelen in de taartvorm. Enige tijd (paar uur) koelen voordat je de taartvorm verwijderd. Vervolgens bestrooien met cacao poeder.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWat kun je aanraden, zal ik eerst de truffels proberen of vind je deze taart een soort van nog betere versie van de truffels?
Probeer eerst de truffs of ze lekker zijn, daarvoor heb je minder ingredienten nodig en ze zijn ook zalig :-) vind ik dan... Als dat bevalt dan waardeer je het taartje ongetwijfeld ook.
VerwijderenGroetjes Danielle
Het is uiteindelijk toch deze taart geworden.
VerwijderenIk ben erg aan het bakken geweest de afgelopen week. Mijn vriend en zijn huisgenoten vonden dit de lekkerste van de twee taarten die ik had gemaakt.
Ik moet zeggen, ik vind hem ook heeeeeerlijk!
Truffels ook zeker binnenkort uitproberen :)
Wat goed! Super dat het zo goed gesmaakt heeft :-)
BeantwoordenVerwijderenDan zullen de truffels je ook bevallen, want de "top vulling" is hetzelfde. Naar aanleiding van de truffels had ik dit taartje bedacht, vandaar.