Noten, dadel en chocolade taartje

Vegan MoFo #10:
Dit recept heb ik gemaakt nadat de truffels uit een eerder bericht zo enorm bevielen. Ik heb een recept voor een raw noten bodem gezocht en dit gecombineerd met het truffelmengsel.
De verhoudingen bodem/vulling had ik nog niet helemaal goed, maar dat is makkelijk aan te passen de volgende keer. Noten,  dadel en chocolade taartje


Bodem:
125 gram walnoten (ik heb per ongeluk geroosterde en gezouten genomen maar dat was eigenlijk erg lekker!)
150 gram vijgen
1 eetlepel gesmolten kokosolie


Bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen, ongeveer 1 minuut. Egaal een dun bodempje in een taartvorm verspreiden en goed aandrukken.

Vulling:
250 gram amandelmeel
20 gram cacao (of ¼ cup)
snuf zout
15 geweekte dadels
4 eetlepels sojamelk (of natuurlijk amandelmelk, past er goed bij maar is wat duurder)
cacao poeder om te bestrooien

Dadels in de keukenmachine fijnmalen. Amandelmeel erbij voegen, zout en alles goed laten mengen. Geheel moet erg fijn worden, geen grote stukjes dadel.
Daarna 4 eetlepels sojamelk erdoorheen doen en nogmaals goed mengen.
Mengsel verdelen in de taartvorm. Enige tijd (paar uur) koelen voordat je de taartvorm verwijderd. Vervolgens bestrooien met cacao poeder.
Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit!

  Wat kun je aanraden, zal ik eerst de truffels proberen of vind je deze taart een soort van nog betere versie van de truffels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probeer eerst de truffs of ze lekker zijn, daarvoor heb je minder ingredienten nodig en ze zijn ook zalig :-) vind ik dan... Als dat bevalt dan waardeer je het taartje ongetwijfeld ook.
   Groetjes Danielle

   Verwijderen
  2. Het is uiteindelijk toch deze taart geworden.
   Ik ben erg aan het bakken geweest de afgelopen week. Mijn vriend en zijn huisgenoten vonden dit de lekkerste van de twee taarten die ik had gemaakt.
   Ik moet zeggen, ik vind hem ook heeeeeerlijk!

   Truffels ook zeker binnenkort uitproberen :)

   Verwijderen
 2. Wat goed! Super dat het zo goed gesmaakt heeft :-)
  Dan zullen de truffels je ook bevallen, want de "top vulling" is hetzelfde. Naar aanleiding van de truffels had ik dit taartje bedacht, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen