Courgette met tomaat en walnoot

Het gerecht onlangs bij restaurant Hemingways vond ik erg lekker, thuis geprobeerd na te maken. Het eindresultaat kwam redelijk in de buurt en het was erg smakelijk!
Ik had vooraf nachos met quacamole, en zo werd het wel een complete maaltijd.
Foto niet heel bijzonder, even snel gemaakt met mijn mobieltje.


Courgette met tomaat en walnoot
2 courgettes
handvol walnoten, gehalveerd
handvol pijnboompitten
⅓ cup rozijnen
8 gedroogde tomaatjes, geweekt in heet water en in stukjes gesneden
1 grote teen knoflook, gehakt
1 ui gesnipperd
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
3 tomaten in vieren gesneden, zaad verwijderd
(knoflook)olie

Rooster de walnoten en pijnboompitjes in een pan tot ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
Halveer de courgette, haal het binnenste gedeelte eruit en snijd dat fijn.
Smeer de snijdkanten van de courgette in met de (knoflook)olie en grill ze kort op een grillpan tot deze mooie grillstrepen heeft.
Verwarm de oven voor op 200°C
Bak in een pan de knoflook, ui, courgette haksel, gedroogde tomaatjes en rozijnen met wat olie. Voeg de Italiaanse kruiden toe en daarna de noten, pitten en tomaten. Alles goed verwarmen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en plaats hierop de courgette helften.
Schep het tomaten notenmengsel in de courgettes.
Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.

Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk recept! Ik heb hem vermeld op mijn Facebook als inspiratie voor mensen!
    Jummie, krijg er al trek in als ik er naar kijk & makkelijk om te maken.

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen