Groningen: Restaurant Hemingway's

Vorige week had ik een etentje als afscheid voor een collega met zo'n 20 collega's. Uiteraard heb je het dan niet voor het zeggen waar we gaan eten, natuurlijk wilde ik wel mee en heb ik het restaurant dat werd uitgekozen ( Hemingway's in Groningen) gevraagd of ze ook iets plantaardigs voor mij konden maken.
Erbij verteld dat ik totaal niet kieskeurig ben, zolang er maar geen dierlijke producten in zouden zitten :-)

Ze zouden hun best gaan doen en ze hebben mij zeker verrast. Zo blijkt maar weer dat als je het van te voren even aangeeft elke kok zijn best wil doen om iets moois te maken. Ik ben niet gestopt met vlees en kaas eten omdat ik het niet lekker vond, maar in dit geval was ik zoveel blijer met de gerechten die ik kreeg. Ze waren zalig, prachtig, kleurrijk en met zorg samengesteld.


Als voorgerecht kreeg ik heerlijke verse tortilla chips (met een beetje een bladerdeeg achtige structuur) met een kruidige tomatensaus erbij die heerlijke smaakte. Erbij een lekker vers gebakken broodje met een gekruide olijfolie.
Alleen dat al was behoorlijk vullend, en omdat ik wist dat er nog wel wat aankwam veel gedeeld met collega's, die natuurlijk erg nieuwsgierig waren naar wat er speciaal voor mij gemaakt was ;-)

Het tussen gerecht was voor mij een heerlijk vers tomatensoepje met verse kruiden. Geroosterde minigroentes uit de oven en stukjes meloen.


Op het hoofdgerecht hadden ze echt hun best gedaan, het was zo jammer dat ik al zo enorm vol zat! Ze hadden een courgette gevuld met rozijnen, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, walnoten en vast nog veel meer uit de oven. Met tomaatjes, haricot verts en een maiskolfje.
Het zag er prachtig uit!

Als dessert kreeg ik verse rode vruchten met een (ik geloof) frambozensorbet. Heerlijk fris en ondanks dat ik bijna ontplofte zo vol zat ik heb ik al babbelend en kletsend toch heel wat weg gehapt.


Hemingway's

Gedempte Kattendiep 23/1
 9711 PL Groningen

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten