Penne met geroosterde groentes, pijnboompitten en kruiden



De foto doet geen recht aan hoe ontzettend lekker dit best wel simpele gerecht was. Kijk anders even *hier* naar het originele recept, daar staat een veel aantrekkelijkere foto. Recept is absoluut een aanrader als je van gecarameliseerde groentes uit de oven houdt.

Penne met geroosterde groentes, pijnboompitten en kruiden

1 bakje cherry tomaatjes
1 courgette, gehalveerd en dan in halve maantjes gesneden
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook, geperst
 4 el olijfolie
 Penne, genoeg voor 2 personen (ik heb de volkoren penne genomen)
1/3 cup versnipperde basilicum
2 el oregano blaadjes, versnipperd
zout & peper, vers gemalen
pijnboompitjes (recept zegt 1/4 cup, maar ik heb het hele zakje gebruikt, veel te lekker)

Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Zet een pan met water op het vuur.

Verdeel de knoflook en de olijfolie door de groente door deze om te husselen.
Verdeel alle groentes op een bakplaat (ik gebruik er bakpapier onder), en rooster de groentes ongeveer 35-40 minuten. Ik heb ze niet aangeraakt en omgedraaid, zodat de bovenkant lekker carameliseert.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Kook voordat de groentes klaar zijn de pasta, zoals omschreven op de verpakking.
Voeg na het koken en afgieten de groentes door de pasta met nog een scheutje olijfolie en de basilicum en oregano.

Serveer , met de pijnboompitjes eroverheen gesprenkeld.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten