Gevulde pasta met geroosterde paprika en porcini-saus

Voor de cook a long op het NVV forum heb ik deze maand gekozen voor een pasta gerecht uit La Dolce Vegan:  Dilip's stuffed manicotti with red pepper & porcini  mushroom sauce
Ik heb zelf geen manicotti gebruikt, maar schiaffoni die ik bij de Xenos heb gekocht. De volgende keer zou ik cannelloni gebruiken, die lijken mij iets hanteerbaarder.
Lekker was het zeker! De saus is erg smaakvol, en de vulling lijkt op de traditionele ricotta vulling.




Gevulde pasta met geroosterde paprika en porcini-saus

10 cannelloni of 16 schiaffoni's

Saus:
1 kleine ui, in stukjes
1 el olijfolie
¼ cup in kleine stukjes gesneden geroosterde paprika
½ cup gedroogd eekhoorntjesbrood, geweekt in heet water en in kleine stukjes gesneden
400 ml tomatensaus
1 teentje knoflook, geperst
snuf zout & peper
1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt

Vulling:
1 kleine ui, in stukjes
¾ cup verse spinazie, gehakt (ik heb veel meer erin gedaan)
 ¾ pak tofu
1 eetlepel citroen of limoensap
½ theelepel oregano
handvol verse basilicum (het boekt geeft aan 1½ tl gedroogde basilicum)
1 theelepel zout
½ theelepel versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 175 C.
Kook water in een grote pan, en kook de pasta al dente. Zet apart.
In een pan de ui glazig fruiten, voeg vervolgens de rode pepers, paddenstoelen, tomatensaus, knoflook, zout, peper en rozemarijn toe.
Wanneer de saus gaat pruttelen het vuur lager zetten en latten sudderen tot je deze nodig hebt.
Om de vulling te bereiden: meng in de keukenmachine de ui, spinazie, tofu, citroensap, oregano, basilicum, zout en peper tot een romig glad geheel..
In een ovenschaal een klein laagje saus verspreiden. Lepel de vulling in de pasta, ikzelf heb een spuitzak gebruikt. Leg de gevulde pasta op het eerste laagje saus in de ovenschaal. Bedek met de overige saus en zet in de oven voor 20-30 minuten.

Serveer er een lekkere groene salade bij.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten