Voor de cook a long op het NVV forum heb ik deze maand gekozen voor een pasta gerecht uit La Dolce Vegan: Dilip's stuffed manicotti with red pepper & porcini mushroom sauce
Ik heb zelf geen manicotti gebruikt, maar schiaffoni die ik bij de Xenos heb gekocht. De volgende keer zou ik cannelloni gebruiken, die lijken mij iets hanteerbaarder.
Lekker was het zeker! De saus is erg smaakvol, en de vulling lijkt op de traditionele ricotta vulling.
Gevulde pasta met geroosterde paprika en porcini-saus
10 cannelloni of 16 schiaffoni's
Saus:
1 kleine ui, in stukjes
1 el olijfolie
¼ cup in kleine stukjes gesneden geroosterde paprika
½ cup gedroogd eekhoorntjesbrood, geweekt in heet water en in kleine stukjes gesneden
400 ml tomatensaus
1 teentje knoflook, geperst
snuf zout & peper
1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
Vulling:
1 kleine ui, in stukjes
¾ cup verse spinazie, gehakt (ik heb veel meer erin gedaan)
¾ pak tofu
1 eetlepel citroen of limoensap
½ theelepel oregano
handvol verse basilicum (het boekt geeft aan 1½ tl gedroogde basilicum)
1 theelepel zout
½ theelepel versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 175 C.
Kook water in een grote pan, en kook de pasta al dente. Zet apart.
In een pan de ui glazig fruiten, voeg vervolgens de rode pepers, paddenstoelen, tomatensaus, knoflook, zout, peper en rozemarijn toe.
Wanneer de saus gaat pruttelen het vuur lager zetten en latten sudderen tot je deze nodig hebt.
Om de vulling te bereiden: meng in de keukenmachine de ui, spinazie, tofu, citroensap, oregano, basilicum, zout en peper tot een romig glad geheel..
In een ovenschaal een klein laagje saus verspreiden. Lepel de vulling in de pasta, ikzelf heb een spuitzak gebruikt. Leg de gevulde pasta op het eerste laagje saus in de ovenschaal. Bedek met de overige saus en zet in de oven voor 20-30 minuten.
Serveer er een lekkere groene salade bij.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten