Onderstaand het recept voor juli wat ik maak naar aanleiding van de challenge met gerechten uit Sarah Kramer's La Dolce Vegan. Een simpel maar heerlijk gerecht, ik hoop alleen in de toekomst een betere ovenschaal te vinden. In plaats van een mooie pate vorm achtig brood werd het bij mij heel erg plat. Waarschijnlijk een te grote ovenschaal, of een te kleine hoeveelheid tofu?
Tip Top Tofu Loaf
olijfolie
1 pak stevige tofu
1 kleine ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 eetlepels tamari
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel mosterd
handvol gesneden verse selderij
1/4 theelepel vers gemalen peper
Oven voorverwarmen op 175 C.
Vet een bakvorm in met de olijfolie. Alle ingredienten fijn mengen in de keukenmachine en mooi egaal verdeeld in de vorm drukken.
Vet een bakvorm in met de olijfolie. Alle ingredienten fijn mengen in de keukenmachine en mooi egaal verdeeld in de vorm drukken.
Bak in de oven voor 55 - 60 minunten.
Komijn aardappeltjes
10 kleine roseval aardappeltjes opgesneden in kleine blokjes
1½ theelepel komijnzaad
1 kleine ui, gesneden
1 cup bevroren tuinerwtjes
olijfolie
Verhit een koekenpan met de komijnzaadjes. Voeg de olie voorzichtig toe wanneer de zaadjes bruin worden en beginnen te springen. Daarna de aardappeltjes en ui toevoegen. Op gemiddeld vuur de aardappeltjes aanbakken tot ze bruin zijn aan alle kanten. Pas op het allerlaatst de tuinerwtjes toevoegen en nog even doorwarmen.
Dit ga ik een keer maken, hoeveel gram is een plak tofu? Ik ben nog een groentje met tofu.
BeantwoordenVerwijderenHoi Macchia!
VerwijderenIn het recept staat 1 cup tofu, ikzelf heb de 250 gram verpakking van Provamel gebruikt.
Veel succes en laat even weten hoe het was :-)
Groetjes
Dani
Ik zag dit al op het forum voorbij komen, maar het is fijn om hier een Nederlandse vertaling te vinden :) Ik ga dit zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen