Smoky hotpot met grote witte bonen

Een Smoky hotpot met grote witte reuze bonen! Na al het ongezonde vluchtige eten met het warme weer hadden we op een regenachtige dag wel weer zin in iets gezonds. En alhoewel het niet een heel zomers gerecht was heeft het goed gesmaakt. Je kunt voor dit gerecht alle soorten witte bonen gebruiken die je wilt. Ik heb gekozen voor witte reuze bonen die ik eerst 8 uur heb geweekt, en daarna 40 minuten heb gekookt.Smoky hotpot met grote witte bonen

100 gram gedroogde witte bonen
2 el olijfolie
1 grote witte ui, in stukjes
2 knoflook tenen, gehakt
2 tl gerookte paprika 
1 bleekselderij stengel, in schijfjes
1 wortel, in schijfjes
3 vastkokende aardappelen, geschild en in schijfjes
1 groene paprika, gesneden
500 ml groente bouillon
1 blik tomatenstukjes, uitgelekt
zeezout en zwarte peper, naar smaak

knapperig stokbrood voor erbij

Week de droge bonen tenminste 6 uur. Afgieten en in een grote pan net onder water aan de kook brengen voor 30 minuten tot ze zacht zijn. Afgieten en apart zetten.

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Knoflook en gerookte paprika toevoegen en voor een paar minuten doorroeren.
Dan selderij, wortels, aardappelen, paprika en de tomatenstukjes toevoegen. Goed roeren zodat alles met kruiden is bedekt.
Vervolgens de bouillon toevoegen en de bonen en aan de kook brengen. Laten sudderen voor 40 minuten, terwijl je vaak roert, tot alle groentes zacht zijn.
Peper en zout naar smaak toevoegen en serveren met het knapperige brood.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten