Een Smoky hotpot met grote witte reuze bonen! Na al het ongezonde vluchtige eten met het warme weer hadden we op een regenachtige dag wel weer zin in iets gezonds. En alhoewel het niet een heel zomers gerecht was heeft het goed gesmaakt. Je kunt voor dit gerecht alle soorten witte bonen gebruiken die je wilt. Ik heb gekozen voor witte reuze bonen die ik eerst 8 uur heb geweekt, en daarna 40 minuten heb gekookt.
Smoky hotpot met grote witte bonen
100 gram gedroogde witte bonen
2 el olijfolie
1 grote witte ui, in stukjes
2 knoflook tenen, gehakt
2 tl gerookte paprika
1 bleekselderij stengel, in schijfjes
1 wortel, in schijfjes
3 vastkokende aardappelen, geschild en in schijfjes
1 groene paprika, gesneden
500 ml groente bouillon
1 blik tomatenstukjes, uitgelekt
zeezout en zwarte peper, naar smaak
knapperig stokbrood voor erbij
Week de droge bonen tenminste 6 uur. Afgieten en in een grote pan net onder water aan de kook brengen voor 30 minuten tot ze zacht zijn. Afgieten en apart zetten.
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Knoflook en gerookte paprika toevoegen en voor een paar minuten doorroeren.
Dan selderij, wortels, aardappelen, paprika en de tomatenstukjes toevoegen. Goed roeren zodat alles met kruiden is bedekt.
Vervolgens de bouillon toevoegen en de bonen en aan de kook brengen. Laten sudderen voor 40 minuten, terwijl je vaak roert, tot alle groentes zacht zijn.
Peper en zout naar smaak toevoegen en serveren met het knapperige brood.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten