Meatless balls

Deze meatless balls komen uit het kookboek "Wat de pot schaft" van Lisette Kreischer, ik heb er eigen kruiden aan toegevoegd en ze waren best goed te eten. Ik vind ze er lekkerder uitzien dan ze smaakten, maar zeker verrassend en voor herhaling vatbaar.
Het zijn echter wel een aantal bruine boterhammen die je op je bord hebt liggen, dus erg vullend en machtig :-)


Meatless balls

8 sneden oud volkorenbrood
1 middelgrote ui, gepeld, in grote stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
scheut ongezoete sojamelk (of een andere niet-zuivelmelk die niet gezoet is)
scheut olijfolie
handje verse peterselie, gehakt
versgemalen peper
2 tl marmite
1½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Eerst één snetje brood fijnmalen in de keukenmachine, en zet deze apart.
Daarna de rest van het brood fijnmalen in de keukenmachine. Voeg ui en de knoflook toe en maal tot een fijne massa. Voeg peterselie, Italiaanse kruiden, marmite, olie en een scheutje sojamelk toe en breng op smaak met versgemalen peper.

Massa moet een deegachtige structuur hebben, waar stevige balletjes van gemaakt kunnen worden. Is het te droog, voeg dan wat sojamelk toe, is het te nat, dan nog wat broodkruimels die je apart hebt gezet.

Vorm minimaal 12 balletjes van het mengsel. Bak ze in olijfolie of plantaardige boter op middelhoog vuur rondom goudbruin.

Ik heb ze geserveerd met pasta en een tomatenpasta saus van Jamie Oliver.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten