Deze meatless balls komen uit het kookboek "Wat de pot schaft" van Lisette Kreischer, ik heb er eigen kruiden aan toegevoegd en ze waren best goed te eten. Ik vind ze er lekkerder uitzien dan ze smaakten, maar zeker verrassend en voor herhaling vatbaar.
Het zijn echter wel een aantal bruine boterhammen die je op je bord hebt liggen, dus erg vullend en machtig :-)
Meatless balls
8 sneden oud volkorenbrood
1 middelgrote ui, gepeld, in grote stukken gesneden
1 teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
scheut ongezoete sojamelk (of een andere niet-zuivelmelk die niet gezoet is)
scheut olijfolie
handje verse peterselie, gehakt
versgemalen peper
2 tl marmite
1½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Eerst één snetje brood fijnmalen in de keukenmachine, en zet deze apart.
Daarna de rest van het brood fijnmalen in de keukenmachine. Voeg ui en de knoflook toe en maal tot een fijne massa. Voeg peterselie, Italiaanse kruiden, marmite, olie en een scheutje sojamelk toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Massa moet een deegachtige structuur hebben, waar stevige balletjes van gemaakt kunnen worden. Is het te droog, voeg dan wat sojamelk toe, is het te nat, dan nog wat broodkruimels die je apart hebt gezet.
Vorm minimaal 12 balletjes van het mengsel. Bak ze in olijfolie of plantaardige boter op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Ik heb ze geserveerd met pasta en een tomatenpasta saus van Jamie Oliver.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten