Imam's aubergine & Mashed carrot salad


Afgelopen week viel het kookboek World Food Café in de brievenbus. Hoewel geen veganistisch boek, maar vegetarisch staan er merendeel geheel plantaardige recepten in. World Food café is een restaurant in Londen waar ze gerechten serveren die de eigenaren Chris en Carolyn Caldicott over de hele wereld tijdens hun reizen hebben verzameld. Allerlei landen komen aan bod, als Marokko, India, Nepal, Burma, Thailand, Brazilië etc etc.
Ik heb twee gerechten gemaakt uit het Turkse hoofdstuk.
De Imam's aubergine en de Mashed carrot salad. Ik heb deze geserveerd met een torentje van Tabouleh salade die ik nog over had en een (soja)yoghurt (provamel of sojade) met geraspte en uitgeknepen komkommer, knoflook, munt, zout en peper (werd er ook bij aangeraden in het boek).


Imam's aubergine

5 eetlepels olie
2 aubergines, in blokjes gesneden
zout en peper
250 gr witte kool in fijne reepjes
1 dessertlepel paprikapoeder
400 gram tomaten passata
blaadjes van 6 takjes munt, fijngehakt
sap van 1 citroen
1 eetlepel ahornsiroop (recept zegt honing, maar dat heb ik vervangen door ahornsiroop)

Olie verhitten in een grote pan. Blokjes aubergine toevoegen en met zout bestrooien zodat ze niet alle olie direct opnemen. Wanneer de aubergine zacht wordt voeg je de witte kool reepjes toe en bak ze samen tot beide zacht zijn. Voeg de paprika poeder toe en goed roeren.
Voeg de tomaten passata toe en een beetje water. Breng aan de kook en kook tot de olie erop drijft en de saus mooi dik en smeuïg eruit ziet.
Voeg uiteindelijk de munt, citroensap en de ahornsiroop toe. Nog 5 minuutjes op het vuur laten.


Gepureerde wortel salade

500 gr wortels, schoongemaakt en in plakjes gesneden
zout
1 dessertlepel komijn
sap van 1 citroen (ik zou zelf de volgende keer wat minder doen)
3 eetlepel olie
1 theelepel gemalen peper
1 dessertlepel zoete paprika poeder (ik heb gerookte paprika poeder gebruikt)

Wortels koken in water tot ze zacht zijn. Uit laten lekken en fijnstampen met een vork of stamppotstamper.
 Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en goed roeren.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram