Food Festival Viva las Vegas

Afgelopen zaterdag zijn we naar Amsterdam afgereisd voor het Viva Las Vegas Food Festival. Een festival aan het einde van de eerste maand van de Veggie Challenge. Ik heb deze gehele maand elke dag alleen maar plantaardig gegeten. Dat deed ik al min of meer, alleen smokkelde ik af en toe nog met een biologisch eitje bij het ontbijt in het weekend. Sinds ik de scrambled tofu heb ontdekt is dat ook niet meer nodig.

Op de markt, die overdag gratis toegangelijk was waren allerlei heerlijke lekkernijen te vinden, en dat allemaal zonder een greintje dierenleed. Geweldig!
Wij hebben als eerste een selectie van de cupcakes van Lisette Kreischer genomen en die gedurende de dag opgesmikkeld. Omdat ik het boek al sowieso graag wilde hebben en ze toch bij de stand stond om deze te signeren heb ik direct haar kookboek "Wat de pot schaft" gekocht. Houd je van de traditionele Hollandse pot en heb je geen idee hoe je dan moet overstappen op een plantaardig menu dan is dit het juiste boek voor je. Van echte Hollandse soepen tot stampotten, je komt het hierin tegen.


Onder het genot van live muziek kon je de kraampjes met allerlei heerlijke bekijken. We aten een zalig gerecht van Terrazen. En ik ben er nog niet helemaal uit wat het was, maar het was zo ontzettend lekker. Volgens mij is er een risotto rijst gebruikt met komkommer, wortel, ui, paddenstoelen en een heerlijke saus. Daarbij werd tempeh geserveerd die heerlijk mals was en pittig gekruid.


Ook hebben we drie producten van Atlantica meegenomen, dit zijn alle broodbeleg spreads op basis van zeewier!
Tartaar van jonge zeesla met kappertjes, knoflook en augurk 
Wakamé tartaar van citroen, augurk en kappertjes
Dulse spread met dulse, wakamé en zeespaghetti

 
 

Ondanks dat de maand voorbij is dat ik gestart ben met echt 100% plantaardig eten ga ik uiteraard gewoon door! Het blijkt maar weer dat ook als je een ontzettende lekkerbek bent als ik, een persoon die ontzettend van vlees en kaas hield je heel tevreden door het leven kan gaan met een plantaardig dieet.
Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en lekkere smaken dat we het dierlijke in ons eten totaal niet missen. Ik voel mij er goed bij, zowel mijn geweten, als mijn lichaam, wat wil ik nog meer? (nou ik weet nog wel wat te wensen, maar dit is een mooi begin *lol*)
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal heerlijk uit ik ga je hier ook volgen.....Wij houden wel van lekker eten.

    Groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen