Afgelopen zaterdag zijn we naar Amsterdam afgereisd voor het Viva Las Vegas Food Festival. Een festival aan het einde van de eerste maand van de Veggie Challenge. Ik heb deze gehele maand elke dag alleen maar plantaardig gegeten. Dat deed ik al min of meer, alleen smokkelde ik af en toe nog met een biologisch eitje bij het ontbijt in het weekend. Sinds ik de scrambled tofu heb ontdekt is dat ook niet meer nodig.
Op de markt, die overdag gratis toegangelijk was waren allerlei heerlijke lekkernijen te vinden, en dat allemaal zonder een greintje dierenleed. Geweldig!
Wij hebben als eerste een selectie van de cupcakes van Lisette Kreischer genomen en die gedurende de dag opgesmikkeld. Omdat ik het boek al sowieso graag wilde hebben en ze toch bij de stand stond om deze te signeren heb ik direct haar kookboek "Wat de pot schaft" gekocht. Houd je van de traditionele Hollandse pot en heb je geen idee hoe je dan moet overstappen op een plantaardig menu dan is dit het juiste boek voor je. Van echte Hollandse soepen tot stampotten, je komt het hierin tegen.
Onder het genot van live muziek kon je de kraampjes met allerlei heerlijke bekijken. We aten een zalig gerecht van Terrazen. En ik ben er nog niet helemaal uit wat het was, maar het was zo ontzettend lekker. Volgens mij is er een risotto rijst gebruikt met komkommer, wortel, ui, paddenstoelen en een heerlijke saus. Daarbij werd tempeh geserveerd die heerlijk mals was en pittig gekruid.
Ook hebben we drie producten van Atlantica meegenomen, dit zijn alle broodbeleg spreads op basis van zeewier!
Tartaar van jonge zeesla met kappertjes, knoflook en augurk
Wakamé tartaar van citroen, augurk en kappertjes
Dulse spread met dulse, wakamé en zeespaghetti
Ondanks dat de maand voorbij is dat ik gestart ben met echt 100% plantaardig eten ga ik uiteraard gewoon door! Het blijkt maar weer dat ook als je een ontzettende lekkerbek bent als ik, een persoon die ontzettend van vlees en kaas hield je heel tevreden door het leven kan gaan met een plantaardig dieet.
Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en lekkere smaken dat we het dierlijke in ons eten totaal niet missen. Ik voel mij er goed bij, zowel mijn geweten, als mijn lichaam, wat wil ik nog meer? (nou ik weet nog wel wat te wensen, maar dit is een mooi begin *lol*)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dat ziet er allemaal heerlijk uit ik ga je hier ook volgen.....Wij houden wel van lekker eten.
BeantwoordenVerwijderenGroet, Marjonel