Tomatenrisotto met raapsteeltjes


Ik vind het leuk om zo nu en dan eens groente te kopen waar ik vooraf eigenlijk nog geen idee heb wat ik er mee ga / kan doen. Zo zag ik op de lijst van De Keukentuin raapstelen staan. Kilo besteld en ontvangen..en tja dan bedenken wat er mee te maken. Een eerste google opdracht gaf vooral stampotten aan, maar daar ben ik niet zo van, en het is daarnaast lente dus dan wil ik iets zonnigers.
En toen viel mijn oog op een tomatenrisotto met raapsteeltjes. Nou perfect recept dacht ik! En dat bleek het gelukkig ook te zijn.

Ik had nog in de kast een pak tomatenrisotto liggen die ik ooit bij Dille & Kamille (alsjeblieft alsjeblieft Dille & Kamille kom naar Groningen..)  heb gekocht. Voor het geval je die ook graag wilt hebben, deze:


Tomatenrisotto met raapsteeltjes
De basis van het recept heb ik *hier* vandaan, maar ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven.

1 ui, fijngesneden
Pak Risotto Tomaat van Dille en Kamille
1 glas witte wijn
700 ml groentebouillon
400 gram raapsteeltjes
1 blik tomatenstukjes, uitgelekt
3 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
1 eetlepel plantaardige boter
olijfolie (of brassica culiniar)
peper en zout naar smaak


In een grote pan met dikke bodem olie verhitten, hierin ui fruiten tot deze glazig ziet. Risotto erbijvoegen en goed mengen en verhitten. Vervolgens glas wijn erbij gieten en goed roeren.

Voeg zoveel bouillon toe dat de risotto net onder staat. Vaak roeren en 15 minuten op zacht vuur laten koken. Voeg steeds bouillon toe wanneer de risotto te droog is.
Blijf er bij en houd het in de gaten, het kan zo uitdrogen en aanbranden.

Na 15 minuten proef je of de risotto op smaak is, vaak is deze al zout genoeg door de bouillon, zo niet voeg dan zout en peper toe.

Voeg vervolgens de overige ingredienten toe aan de risotto: tomatenstukjes, zongedroogde tomaatjes en de raapsteeltjes. Alles nog even 5 minuten doorwarmen en serveren.

Wij hebben er stokbrood met een dipper en een tomatentapenade bij gegeten.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten