Thaise zwarte peper - knoflook tofu


Thaise zwarte peper - knoflook tofu

Voor de tofu:
1 blok stevige tofu
1 el sojasaus
2 el water
2 tenen knoflook, geperst
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl rijstazijn

Groentes:
1 paksoi, in stukjes
1 paprika, gesneden
4 tenen knoflook, gehakt of geperst
champignons, in plakjes
1 ui, gehalveerd en in smalle partjes
olie om in te bakken

Saus:
1½ el sojasaus
½ cup groentebouillon
1 tl chilisaus
½ tl versgemalen zwarte peper
2 tl maizena

Probeer zoveel mogelijk vocht uit de tofu te drukken. Snijd de tofu in plakken en snijd ze weer kleiner. Ik heb er triangels van gemaakt. Meng de tofu met de ingredienten voor de marinade (stop eventueel de tofu in een zak met de marinade erbij en dan goed schudden).
Je kan dit eventueel laten trekken voor een sterkere smaak.

Verhit de oven op 200C. Leg de tofu op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 15 minuten, draai de tofu stukjes om en bak nog eens 15 minuten.

Terwijl de tofu in de oven zit, de groentes snijden. 10 minuten voordat de tofu klaar is in een grote pan of wok de olie verhitten. Bak de ui tot deze glazig wordt. Voeg een eetlepel bouillon toe wanneer het te droog wordt. Voeg de paprika toe en roerbak alles nog een minuut. Voeg dan de champignons, knoflook en de paksoi toe en bak voor nog zo'n 2 minuten. Voeg een beetje bouillon toe wanneer het gaat plakken aan de pan. Bak tot de paksoi naar wens is.

Roer de ingredienten voor de saus bij elkaar en voeg dit toe aan de groentes. Goed doorroeren tot alles door en door warm is.

Serveer de groentes met erbovenop de tofu, serveren met rijst.

Bron origineel recept (aangepast): Thai Black Pepper and Garlic Tofu





Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten