Quinoa met tomaat, komkommer en kikkererwten


Het was eigenlijk de bedoeling dat het een quinoa cakeje zou worden naar *dit* recept, maar helaas werd mijn quinoa niet plakkerig genoeg en heb ik er maar creatief een torentje van gemaakt. De smaak was gelukkig wel goed en het totale gerecht zelfs erg lekker.

Quinoa, mocht je er nog niet bekend mee zijn: proberen! Het zijn zaden, maar het lijkt op graan en wordt ook zo verwerkt. Quinoa zit bomvol goede voedingstoffen: eiwitten, vitamine B2, ijzer, koper en magnesium. Het is een plant die wordt verbouwd in Zuid-Amerika en bijvoorbeeld rijst en couscous kan vervangen.

Quinoa met tomaat, komkommer en kikkererwten

1 cup quinoa
2 cup water of bouillon

2 cup tomaten, in stukjes gesneden
2 cup komkommer
1 blik kikkererwten
1 grote rode ui, in halve dunne ringen
handvol blaadjes munt, gesneden
olijfolie
balsamico azijn
1 teentje knoflook, fijn gehakt

Sojayoghurt (provamel of sojade)
knoflook, geperst
½ citroen
zout en peper

Breng de quinoa met het water of de bouillon aan de kook, en zet het vuur zacht en laat 15 minuten zachtjes doorpruttelen. Het vocht moet verdwenen zijn. Aan het einde goed doorroeren en "opfluffen".

Alle ingredienten voor de salade samenvoegen: tomaten, komkommer, kikkerwten, rode ui, munt, teentje knoflook. Besprenkelen met de balsamico azijn en de olijfolie. Goed mengen, naar smaak zout ene peper toevoegen.

Soja yoghurt mengen  met het geperste teentje knoflook en het sap uit de halve citroen. P

Salade serveren met de quinoa en de sojay oghurt saus erbij serveren.







Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk dat je dit blogadres even doorgaf Dani. Ik lees jouw recepten graag, dus ga je hier zeker ook volgen.

    BeantwoordenVerwijderen