Muhammara & Baba Ganoush

Onlangs twee heerlijke dips gemaakt om te eten als voorafje, of als borrelhapje. Lekker met Turks brood, of Libanees platbrood.


Muhammara 
Een Libanese walnoot - paprika dip.

2 geroosterde paprika's uit pot
100 gram walnoten, licht gegrild in een pan
1 eetlepel panko breadcrumbs
½ theelepel komijn
1 grote teen knoflook
1 eetlepel granaatappel siroop
½ theelepel koriander
½ theelepel chilivlokken
extra vierge olijfolie
peper en zout naar smaak

Alles behalve de olijfolie in een blender fijn maken (of met een staafmixer). Als laatste zoveel olijfolie toevoegen dat het een mooie gladde dip wordt. Naar smaak peper en zout toevoegen.



Baba Ganoush
Een aubergine dip die ook uit Libanon komt.

1 aubergine
½ theelepel komijn
1 teentje knoflook, geperst
snufje chilipoeder
1 volle theelepel tahin
optioneel: 1 eetlepel soja-yoghurt (provamel)

Oven voorverwarmen op 200C. Aubergine met een vork rondom inprikken. In een ovenschaal 45 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen.
Haal vruchtvlees uit de aubergine en meng met de overige ingredienten. Dit lukt meestal al wel met een vork om het een romige massa van te maken  Naar smaak peper en zout toevoegen.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten