Haricots verts met aardappeltjes en basilicumcreme

Het volgende recept heb ik uit het kookboek "La Cucina Verde" van Larissa Bertonasco & Larissa Bertonasco. Het is een kookboek die de groentegerechten in de Italiaanse keuken laat zien. Er komt natuurlijk veel kaas bij kijken, maar met een beetje handigheid kun je dat of vervangen met edelgist of zelfs gewoon weglaten.

Onderstaand gerecht is eigenlijk zo simpel dat je je afvraagt waarom je dat niet eerder zelf hebt bedacht. De smaken worden zo heerlijk opgehaald door de basilicum creme!


Haricots verts met aardappeltjes en basilicumcreme
Haricots verts, zak uit de vriezer, paar minuten opgewarmd in een steelpannetje
Vastkokende aardappeltjes, in partjes beetgaar gekookt
 olijfolie
Verse basilicum bladeren (twee handen vol)
1 teentje knoflook
Peper en Zout


Aardappeltjes goudgeel bakken in een pan met olijfolie (ik heb zelf de brassica olie culinair gebruikt voor een lekkere botersmaak).
Ondertussen met een staafmixer de basilicum, knoflook en olijfolie tot een gladde massa blenden. Peper en zout toevoegen naar smaak. Ik heb er zelf wat edelgist doorheen gedaan.
Wanneer de aardappeltjes bijna klaar zijn nog 5 minuten de haricots verts meebakken en goed door elkaar mengen. Serveer de haricots verts en de aardappeltjes met daaroverheen de basilicum creme verdeeld.

Ik heb er een veganistisch chicken filet van Healthy Planet bij geserveerd.Print Friendly and PDF

1 opmerking: