Tagliatelle met gebakken pompoen en rode peper olie

1 el olijfolie
1 kleine butternut pompoen
400 gram ei-vrije tagliatelle
handvol rucola
handvol gesneden platte peterselie
zout & peper

rode peper olie:
1 kleine rode paprika, in plakjes
3 rode chilipepers, gesneden
1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
4 knoflooktenen, gepeld maar wel heel
1 tl komijnzaadjes
200 ml olijfolie

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Op een bakplaat (ev bekleed met bakpapier) de rode pepers, paprika, ui, knoflook en komijnzaad leggen. Besprenkelen met wat olijfolie. In de oven plaatsen voor ongeveer een uur, af en toe door elkaar husselen.
Vervolgens alles fijnmaken met de blender samen met de 200 ml olie.

Ondertussen tagliatelle koken volgens de voorschriften.
Stukjes pompoen in een pan met olijfolie goudbruin bakken.

Voeg de pompoen aan de tagliatelle toe, en meng er twee eetlepels van de rode peper olie doorheen, de rucola en de peterselie.
Warm opdienen en op smaak brengen met gemalen zout en peper.

(De peperolie die je over hebt kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Lekker om een tomatensaus meer smaak te geven).


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten