Summer rolls!

Vanwege het ontzettende heerlijke weer hier in het noorden van het land had ik zin in een zomers, vrolijk en kleurrijk gerecht. Wat is er dan geschikter dan summer rolls!

In de Duitse supermarkt had ik een saus speciaal voor springrolls gevonden (gefrituurde variant van summer rolls), en ik was erg nieuwsgierig hoe deze zou smaken.


Summer rolls worden gemaakt van ronde dunne rijstvelletjes die je bij de toko kan kopen (tientallen voor maar een paar euro). Deze week je zo'n 20 seconden in heet water en daarna beleg je ze met van alles wat je maar lekker lijkt.
Ik heb gebruikt:
-gekookte dunne rijstnoodles
-dun gesneden wortelen
-dun gesneden komkommer
-dun gesneden lente ui
-dun gesneden rode paprika
-de prachtige paarse Sango Sprouts
-fijn gehakte cashewnootjes
-in elke roll zat een blaadje basilicum

Je kan er natuurlijk van alles indoen wat je lekker lijkt. Denk bijvoorbeeld aan avocado, (gebakken) in dunne reepjes gesneden tofu, pinda's, mango, spinazieblaadjes, seitan, tauge en elke andere kiem die je maar kunt bedenken.
Erbij wordt vaak een Thaise chilisaus gegeven om te dippen, of een saus met een pindabasis. De saus die wij in Duitsland hadden gevonden smaakte er heerlijk bij!

*HIER* een afbeelding om even een idee te krijgen hoe je ze het beste kunt rollen. De eerste is altijd lastig, maar als je het eenmaal in de vingers hebt..
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Nomnomnom wat ziet dat er lekker uit! Helaas, heb hier in Utrecht helaas nog geen rijstvellen kunnen scoren - maar misschien bij Oriental op de Amsterdamse Straatweg!

    BeantwoordenVerwijderen