Scrambled tofu

Overal op plantaardige receptensites zag ik al steeds diverse recepten voorbijkomen voor scrambled tofu. De een had mij iets teveel kruiden, de ander teveel groente. Dus probeerde ik het vanochtend met een ideetjes uit diverse verschillende recepten. Het was lekker!! Zeker voor herhaling vatbaar, en om eerlijk te zijn vond ik gewone scrambled eggs nooit echt lekker, maar dit... yum!

Scrambled tofu
1 pak firm tofu, goed uitgeknepen en verbrokkeld in kleine stukjes (met je handen)
1 kleine ui, fijngesneden
1 klein teentje knoflook, geperst
5-6 kastanje champignons, fijngesneden
½ el kurkuma
1 eetlepel edelgist vlokken
olijfolie om in te bakken
peper en zout
optioneel: bieslook

In een pan olijfolie verhitten, hierin ui roerbakken tot deze glazig is. Knoflook en champignons erbij voegen, goed roeren.  Vervolgens tofu erbij mengen en de kurkuma en edelgist.
Alles zo'n 10 minuutjes al roerend bakken.
Zout en peper naar smaak toevoegen en indien je het gebruikt garneren met fijngesneden bieslook.
Lekker op knapperig brood!


Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Hoihoi, Wil je pinterest toevoegen op je site? Dan kan ik deze heerlijke scrambled tofu toevoegen aan mijn VeganEggstyle prikbord :-). Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Staat er nu bij :-)
    Dankjewel voor de tip, ik ga gelijk even kijken op pinterest naar je verzameling pins.

    BeantwoordenVerwijderen