Linzen met paddestoelen

Ik vond de linzen schotel laatst bij restaurant Voilà zo lekker dat ik het heb geprobeerd zelf te maken. Al was het natuurlijk niet exact hetzelfde vonden we het beide toch behoorlijk in de buurt komen, jeehaa :-))Linzen met paddestoelen
Le Puy linzen voor twee personen (ik heb berglinzen gebruikt omdat ik Le Puy niet kon vinden)
Gedroogde paddestoelen
Pakje verse gemengde paddestoelen, in niet al te kleine stukken gesneden
4 teentjes knoflook,  fijn gehakt
Helft van een zak spinazie bladeren
5 rijpe wat kleinere tomaatjes
Blokje uienbouillon

Doe de gedroogde paddenstoelen in een hittebestendige maatbeker. Vul met kokend water aan tot 500 ml. Laat zo'n 25-30 minuten staan. Oven voorverwarmen op 180C
Giet af, en gebruik het water waar de paddestoelen in hebben geweekt als kookwater voor de linzen. Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de laatste tien minuten 1 teentje gehakte knoflook toe en een blokje uienbouillon.
Snijd ondertussen dat de linzen koken de tomaten door de helft. Leg ze op bakpapier , overgiet ze met olijfolie en wat zout en zet ze voor ong 45 minuten in de oven.
Paddestoelen (zowel vers als de geweekte) op middelhoogvuur goudbruin bakken, laatste minuten ook de 2 teenjtes knoflook erbij doen en goed verhitten.

Spinazie in een pan met olijfolie en de rest van de knoflook roerbakken tot zacht.

Leg in een diep bord de linzen (ze mogen nog wat vochtig zijn). Leg hieroverheen de paddestoelen, erbovenop de spinazie en verdeel als laatste de zachte tomaatjes uit de oven eroverheen.

Zout en peper naar smaak toevoegen.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten