Geroosterde tomaten en paprika fattoush

Fattoush is een broodsalade (met pita brood) uit het Midden-Oosten en dan met name uit Libanon. Er zijn diverse varianten van groentes die je erin kan verwerken. Onderstaand recept komt uit het kookboek "easy vegan".


Geroosterde tomaten en paprika fattoush
8 tomaten
2 rode paprika's, gehalveerd en ontdaan van zaden (ik heb voor het gemak geroostede paprika uit blik genomen)
Olijfolie
3 el verse oregano
2 pita broodjes
1 kleine rode ui, dun gesneden
½ komkommer, gesneden
een flinke bos platte peterselie (ik heb gekrulde gebruikt), grof gehakt
klein bosje verse munt
citroensap, vers uit 1 citroen
versgemalen zeezout en peper

Oven voorverwarmen op 150°C.
Tomaten halveren en de zaden eruit scheppen. Plaats de tomaten en de paprika met de gesneden kanten naar boven op een bakplaat. Bedruipen met olijfolie en bestrooien met de oregano blaadjes. In de voorverwarmde oven voor 1 uur bakken.
Laten afkoelem en snijd de paprika in plakjes.

Oven temperatuur verhogen anar 200°C.
Snijd de pita broodjes voorzichtig doormidden en plaats ze met de binnenkant naar boven in de oven. Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze knapperig zijn.

In een schaal de tomaten, paprika, ui, komkommer, peterselie en mint mengen. Vermend hierdoor de citroensap en 2 el olijfolie en op smaak brengen met peper en zout.
Breek de pita broodjes in stukjes en serveer bij de salade.

Ik heb er nog een koude couscoussalade bij geserveerd (couscous wellen met rozijnen, klein gesneden ui, komkommer en peterselie en ras-el-hanout kruiden) om het een volledige maaltijd te maken.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten