Vooral de Provençaalse Kruidenroomsaus vond ik een blijvertje. Wat betreft de asperges..die moet ik iets langer koken en nog meer schillen, maar de smaak was goed ;-)
Asperges met Provençaalse Kruidenroomsaus
Asperges schillen en zo'n 3 centimeter van de onderzijde afsnijden. Kook de asperges in circa 20-30 minuten gaar in bouillon.
Voor de provençaalse kruidenroomsaus:
1 el olijfolie,
100 ml soja cuisine,
2 tl bloem,
2 tl provençaalse kruiden,
peper en zout.
Verwarm de olijfolie en voeg de kruiden toe. Roer de bloem goed door de olijfolie en laat dit even staan. Voeg de soja-room toe en blijf goed roeren tot de bloem is gebonden. Als de saus te dik wordt, wat rijste- of sojamelk toevoegen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm de olijfolie en voeg de kruiden toe. Roer de bloem goed door de olijfolie en laat dit even staan. Voeg de soja-room toe en blijf goed roeren tot de bloem is gebonden. Als de saus te dik wordt, wat rijste- of sojamelk toevoegen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Ik heb door de kruidenroomsaus nog wat brassical culinaire olie gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten