Asperges met Provençaalse Kruidenroomsaus

Ik heb nog nooit zelf witte asperges klaargemaakt, en daar moest een einde aan komen vond ik. Van de week biologische asperges besteld bij De Keukentuin en vandaag ging ik aan de slag. Ik vond het recept op de site Lekker Plantaardig. Ik heb het gecombineerd met een vegan gehaktbal van Healthy Planet, en gestoomde aardappeltjes die ik daarna heb gebakken in Brassica koolzaadolie culinair met botersmaak.

Vooral de  Provençaalse Kruidenroomsaus vond ik een blijvertje. Wat betreft de asperges..die moet ik iets langer koken en nog meer schillen, maar de smaak was goed ;-)


Asperges met Provençaalse Kruidenroomsaus

Asperges schillen en zo'n 3 centimeter van de onderzijde afsnijden. Kook de asperges in circa 20-30 minuten gaar in bouillon. 

Voor de provençaalse kruidenroomsaus:
1  el olijfolie,
100 ml soja cuisine,
2 tl bloem,
2 tl provençaalse kruiden, 
peper en zout.

Verwarm de olijfolie en voeg de kruiden toe. Roer de bloem goed door de olijfolie en laat dit even staan. Voeg de soja-room toe en blijf goed roeren tot de bloem is gebonden. Als de saus te dik wordt, wat rijste- of sojamelk toevoegen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Ik heb door de kruidenroomsaus nog wat brassical culinaire olie gedaan.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten