Spicy pinda-hoisin noodles met tofu en broccoli
300 gram mie
¼ cup pindakaas (die van Albert Heijn vinden wij het lekkerste)
2 el hoisinsaus
2 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el Thaise Chilisaus
1 el agavesiroop of ahornsiroop
1 tl sesamolie
klein beetje groentebouillion
1 el zonnebloemolie
340 gr tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
zou en peper
3 lente uitjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl geraspte gember
broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 flinke wortel, in dunne plakjes
2 el gehakte pinda's
Zet de mie op met kokend water.
Terwijl de mie kookt voeg je in een steelpan samen: pindakaas, hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn, chilisaus, agavesiroop/ahornsiroop en sesamolie. Goed roeren en voeg zoveel bouillon toe dat het een romige saus wordt. Warm maken op een laag pitje.
Bak de tofu in een grote steelpan of wok goudbruin, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Kruiden met zout en peper. Voeg vervolgens de lenteui, knoflook en gember toe en roer alles nog een minuut door.
Ongeveer 3 minuten voordat de mie klaar is met koken voeg je de broccoli en de wortel toe.
Giet af en roer goed door elkaar samen met de pindasaus en de tofu.
Garneer met de gehakte pinda's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten