Dit gerecht is geinspireerd op het gerecht van Colleen Patrick-Goudreau uit The Vegan Table. Een ontzettend leuk en kleurrijk boek en een van de weinige veganboeken mét afbeeldingen. Alhoewel afbeeldingen vaak de plaats innemen van nog meer recepten, kan ik er enorm van genieten om door kookboeken heen te bladeren en inspiratie op te doen over wat te maken en hoe het bord mooi te versieren. Voor beide is dus wat te zeggen.
In dit boek, The Vegan Table staan leuke gerechten voor allerlei gelegenheden en situaties.
Ik heb het gerecht toch wel hier en daar aangepast. Saffraan vind ik nooit zoveel aan, dus die heb ik weggelaten (en direct is de originele titel van dit recept niet meer van toepassing "Saffron-Spiked Moroccan Stew") daarnaast had ik ook nog pompoen liggen en heb ik die eraan toegevoegd. Lekker!
Kruidige Marokkaanse stoof met couscous
350 ml groentebouillion
1 grote ui, in grote stukken gesneden
1 rode paprika, ontzaad en in stukken
3 teentjes knoflook, gehakt
2 tl lichte bruine suiker
1 tl gemalen koriander
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen komijn
¼ tl cayenne peper
1 tl vers geraspte gember
1 grote zoete aardappel, in stukken van ong 1 bij 1 cm
1 kleine butternut pompoen , schoongemaakt en in stukken van 1 bij 2 cm)
1 blik tomaten in stukjes op sap
1 blik kikkererwten, uitgelekt
zout en peper naar smaak
olijfolie
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien, paprika's en knoflook toe en fruit alles ong 5 - 7 minuten aan tot de uien doorzichtig zijn.
Voeg de suiker, koriander, kaneel, komijn, cayennepeper en gember toe en roerbak alles 60 seconden door. Voeg de zoete aardappel en de pompoen toe en roer alles door. Vervolgens kikkererwten, tomatenstukjes uit blik, incl sap, en de bouillon toevoegen.
Zorg dat alles goed gemengd is, en laat alles zo'n 30 minuten stoven tot de zoete aardappels en pompoen zacht zijn.
Ik heb er zelf couscous bij geserveerd: couscous voor twee personen afmeten, kruiden met ras el hanout kruiden en rozijnen. Met gekookt water laten wellen (meestal twee keer zoveel water als de couscous).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten