Spicy Moroccan Stew

Dit gerecht is geinspireerd op het gerecht van Colleen Patrick-Goudreau uit The Vegan Table. Een ontzettend leuk en kleurrijk boek en een van de weinige veganboeken mét afbeeldingen. Alhoewel afbeeldingen vaak de plaats innemen van nog meer recepten, kan ik er enorm van genieten om door kookboeken heen te bladeren en inspiratie op te doen over wat te maken en hoe het bord mooi te versieren. Voor beide is dus wat te zeggen.
In dit boek, The Vegan Table staan leuke gerechten voor allerlei gelegenheden en situaties.

Ik heb het gerecht toch wel hier en daar aangepast. Saffraan vind ik nooit zoveel aan, dus die heb ik weggelaten (en direct is de originele titel van dit recept niet meer van toepassing "Saffron-Spiked Moroccan Stew") daarnaast had ik ook nog pompoen liggen en heb ik die eraan toegevoegd. Lekker!


Kruidige Marokkaanse stoof met couscous
350 ml groentebouillion
1 grote ui, in grote stukken gesneden
1 rode paprika, ontzaad en in stukken
3 teentjes knoflook, gehakt
2 tl lichte bruine suiker
1 tl gemalen koriander
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen komijn
¼ tl cayenne peper
1 tl vers geraspte gember
1 grote zoete aardappel, in stukken van ong 1 bij 1 cm
1 kleine butternut pompoen , schoongemaakt en in stukken van 1 bij 2 cm)
1 blik tomaten in stukjes op sap
1 blik kikkererwten, uitgelekt
zout en peper naar smaak
olijfolie

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien, paprika's en knoflook toe en fruit alles ong 5 - 7 minuten aan tot de uien doorzichtig zijn.
Voeg de suiker, koriander, kaneel, komijn, cayennepeper en gember toe en roerbak alles 60 seconden door. Voeg de zoete aardappel en de pompoen toe en roer alles door. Vervolgens kikkererwten, tomatenstukjes uit blik, incl sap, en de bouillon toevoegen.
Zorg dat alles goed gemengd is, en laat alles zo'n 30 minuten stoven tot de zoete aardappels en pompoen zacht zijn.

Ik heb er zelf couscous bij geserveerd: couscous voor twee personen afmeten, kruiden met ras el hanout kruiden en rozijnen. Met gekookt water laten wellen (meestal twee keer zoveel water als de couscous).Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten