Een heerlijk gerecht voor erbij! Makkelijk om te maken, en een zalige "dressing".
Geroosterde rode ui en tomaten
8 romatomaten (ik gebruik zelf altijd de tasty toms, die vind ik het allerlekkerste)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1½ tl balsamicoazijn
1 tl dijonmosterd
3 el extra vergine olijfolie
Oven verwarmen op 150 °C, en een bakplaat lichtjes invetten met olie (of gebruik bakpapier).
Snijd de tomaten in vieren en leg ze op de bakplaat. Snijd elke ui in 8 partjes en leg ze tussen de tomaat.
Leg de twee knoflookteentjes in het midden.. Bestrooi alles met peper en zout en zet in de oven voor 1 uur.
Plaats de tomaten en uien in een schaal. Ik heb zelf de tomaten en uien op een bedje van rucola gelegd. Pel de teentjes knoflook en stamp ze fijn in een kommetje. Voeg de balsamicoazijn en de dijonmosterd toe en klop er geleidelijk in een dun straaltje de olijfolie toe met een kleine garde.
Zout en peper toevoegen en de dressing over de uien en tomaten sprenkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten