Ik had nog wat gekookte stoofpeertjes over en had trek in muffins. Ik heb ze eigenlijk nog nooit zelf gemaakt, wel veel zelf opgegeten :-) Dus het was nogal zoeken naar een recept die ik kon aanpassen. Ze vielen erg goed in de smaak, helemaal niet droog en niet te zoet.
Stoofperenmuffins
1¾ cup bloem
1¼ cup suiker
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 cup in stukjes gesneden in kruiden gaargestoofde peertjes
½ cup sojamelk
½ cup plantaardige olie (bv zonnebloem olie)
2 eetlepels ahornsiroop
Oven verhitten op 200 °C. Leg de papierenmuffin houders in het muffinblik.
Voeg samen: bloem, suiker, bakpoeder, kruiden, zout. In een andere kom samenvoegen: stoofperen, sojamelk, olie en siroop, goed mengen. Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en verdeel het mengsel over de 12 muffun vormpjes.
Bak voor 18-20 minuten tot een sateprikker er schoon uitkomt wanneer je deze erin steekt.
Voeg samen: bloem, suiker, bakpoeder, kruiden, zout. In een andere kom samenvoegen: stoofperen, sojamelk, olie en siroop, goed mengen. Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en verdeel het mengsel over de 12 muffun vormpjes.
Bak voor 18-20 minuten tot een sateprikker er schoon uitkomt wanneer je deze erin steekt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten